Een grote verandering met een relatief kleine ingreep

De winkel in Aalsmeer is een gezellige drukke winkel op een goede locatie, ik denk dat iedereen in Aalsmeer bekend is met het begrip Ed Kriek.


Kort geleden heb ik van je begrepen dat je de winkel wilde opfrissen. Wat was je belangrijkste doel?

We hoorden nog van veel klanten hoe mooi ze de winkel vonden, maar wij waren zelf toe aan een opfrissing. Na een flinke waterschade leek het ons een goed moment dit te gaan uitvoeren.

Na een bezoek in de winkel zijn we met een voorstel gekomen om een deel van de bril presentaties aan te passen. We wilde de merken extra naar voren laten komen en een duidelijk verschil laten zien tussen de luxere merken. Op de bestaande units hebben we de aanpassing gemonteerd.Vindt je de verdeling goed gelukt en ben je hier flexibel genoeg mee?

Ik merk direct dat het goed werkt, je ziet duidelijk een onderscheiding in de verschillende segmenten brillen. Fijn is dat je met een kleine ingreep grote impact kan hebben zonder compleet te verbouwen, je hebt het gevoel dat je een nieuwe winkel hebt, zonder dat je je eigen identiteit verliest wat voor de meeste klanten belangrijk is.

Merk je dat klanten nu sneller aangetrokken worden tot de brillen die je op de vernieuwde wanden toont? Stappen ze anders de winkel binnen?

De ruimte is nu vrijer en ze worden direct getriggerd om naar de luxere brillen toe te stappen. De drempel is een stuk lager.

Door de gemakkelijk verwisselbare bannerdoeken kan je bepaalde merken meer onder de aandacht brengen. Motiveert je dit om dit vaker te wisselen?

Ja, dat doe je wel sneller daardoor. Het hangt nog maar net maar hier wil ik zeker gebruik van gaan maken.

Voor Rayban hebben we een hele aparte wand verzorgd, voorin de winkel. Kan je met deze opstelling het merk nog beter tot zijn recht laten komen?

Ja, op deze wand wordt alleen Rayban getoond en de kleuren en uitingen van de beelden zijn herkenbaar voor iedereen, voor voorbijgangers en mensen in de winkel.

Aan de achterkant van de units, welke in de etalage staan, hebben we verwisselbare doeken gemonteerd, denk je hierdoor beter zichtbaar te zijn voor voorbijgaand publiek?

De hoek waar deze staan lopen niet zoveel mensen langs. Achter de doeken zit nu geen verlichting, maar ik denk er toch aan deze te gaan verlichten, wellicht valt het dan meer op.

Vinden je medewerkers de indeling van de presentatie zo fijner werken?

Ze vinden het gemakkelijk om de merken aan de klanten te tonen en omdat het nieuw is zijn ze gemotiveerd deze merken te presenteren. De overige collectie laten we natuurlijk ook goed zien.

Wat zou je achteraf anders hebben gedaan?

Langer de tijd nemen om alles voor te bereiden, helaas hadden we een lekkage waardoor alles bespoedigd moest worden. Gelukkig hadden we leendisplays van jullie in die vier weken maar het zou fijn zijn als dit nog korter kan.

Voor meer informatie bezoek: www.topvisiongroup.com


Interview Ed Kriek Optiek Aalsmeer
Gesproken met: Ed Kriek op 12 maart 2015
Interview door: Francis Peters