Een knuffel van Greving & Greving

“Greving & Greving opticiens is gestart met een sympathieke actie, waarmee de Knuffelfabriek in Zuid-Afrika wordt gesteund. De Knuffelfabriek is een uniek initiatief, dat zorgt voor duurzame werkgelegenheid in Zuid-Afrika. Sinds 2007 biedt het bedrijf werkgelegenheid aan mensen die vanwege hun Hiv-besmetting en beperkte scholing kansloos zijn op de arbeidsmarkt. In de fabriek worden mooie en kleurrijke knuffels gemaakt, die o.a. in Nederland worden verkocht. De opbrengst gaat rechtstreeks terug naar Zuid-Afrika en wordt gebruikt voor projecten voor aidswezen en andere kwetsbare kinderen in de townships.

Bij aankoop van een kinderbril geven wij een knuffelbeest cadeau, vertelt Rick Greving, directeur van het familiebedrijf. “Een prachtige kindvriendelijke knuffel, ontworpen door de Nederlandse kunstenares Nicolle van den Hurk. In verband met ons 100-jarige bestaan hebben we dit jaar al verschillende cadeautjes weggegeven. En nu hebben we ook iets moois voor onze jongste klanten.”

Greving & Greving is een maatschappelijk betrokken bedrijf, dat door de jaren heen al verschillende goede doelen heeft gesteund. Bij toeval ontmoetten we een aantal weken geleden de directeur van de Knuffelfabriek”, vertelt Rick Greving. “We vonden het meteen een heel sympathiek initiatief. Het sprak ons erg aan. Hier wilden we wel wat voor doen. We hebben daarom deze actie bedacht die leuk is voor onze klanten en waarmee we tegelijkertijd mensen steunen die het echt nodig hebben.”