Elton John reserveert kamer voor zijn brillen

Dat Elton John als artiest bijzondere eisen durft stellen, is al lang geen geheim meer. De excentrieke zanger toert op dit moment door Brazili?? met wel iets heel bijzonders.

Voor zijn mini-tournee door Brazili?? bakt de Britse zanger het nu echter wel heel bruin: zo zou hij een extra hotelkamer geboekt hebben om zijn kleurige brillen in te bewaren, weet de lokale krant ‘Pampulha’. De temperatuur moet er constant zestien graden bedragen.

Daarnaast verwacht Elton dat zijn suite versierd wordt met bloemen: tachtig rode en 32 witte rozen verdeeld over zeven vazen. En nu we toch bezig zijn, ook nog vier vazen van twee meter hoog met palmbomen in de kleedkamer.

Aluizer Malab, de man die instaat voor het optreden van 9 maart in het voetbalstadion van Mineirao, willigt zijn grillen maar al te graag in. ‘Dit valt toch nog mee? Hij is een zeer gedisciplineerde artiest.’ Eerder had John ook al eens gepolst naar een kleedkamer die groot genoeg was om tien mensen in onder te brengen, met onder meer een sofa, ‘liefdeszeteltje’ en stoel met armleuning.