Eschenbach Groep verwerft Tura Eyewear

De Eschenbach Groep heeft het, in de VS gevestigde, bedrijf??Tura verworven. Dit??blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de twee bedrijven. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Met de overname van Tura genereert Eschenbach Groep een jaarlijkse omzet van bijna 210 miljoen dollar in 2010 met zijn hoge kwaliteit brilmonturen, zonnebrillen en??optische hulpmiddelen. De Eschenbach Groep heeft zich??met een bovengemiddeld tempo ontwikkeld??sinds de investeringmaatschappij Barclays Private Equity een meerderheidsbelang heeft.

Tura is al meer dan 70 jaar actief??op zowel de Amerikaanse en Canadese markt als een van de meest??toonaangevende leveranciers van??monturen en zonnebrillen. Sinds 2001 is Eschenbach zelf vertegenwoordigd op de Amerikaanse markt via haar eigen dochteronderneming BBH??Eyewear inc. BBH Eyewear wordt bij Tura ondergebracht.

De toevoeging van de Eschenbach collecties??aan het Tura merkenportfolio??zal naar verwachting de gezamelijke verkoop van alle productlijnen vergroten en zal de??groei bij Tura helpen te versnellen. Tura zal wel blijven opereren als een zelfstandige onderneming. Tura’s??directeur John Weir blijft aan en het huidige management team zal ongewijzigd blijven. Ook in Tura’s verkoopnetwerk, distributie structuur en ondersteunend personeel vinden geen directe veranderingen plaats. Tura heeft o.a. de licenties van de merken Ted Baker, Lulu Guinness, Tourneau en Goldfinch.

Eschenbach’s dochteronderneming, Eschenbach Optik Amerika, is??marktleider voor optische en elektronische producten voor slechtzienden sinds 1983 en zal deze focus in de VS voortzetten.

De fusie met Tura??is een belangrijke mijlpaal op weg naar de oprichting van een wereldwijde aanwezigheid in de brillenmarkt, boven op de groeikansen die worden geboden door de Amerikaanse markt,” aldus Wolfgang Rebstock, chief executive officer van de Eschenbach Groep.

De Eschenbach Groep heeft vestigingen in negen Europese landen, de VS en Japan, en biedt momenteel werk aan meer dan 500 mensen, onder wie ongeveer 350 in Duitsland.
“”