Eschenbach wint vier Red Dot Awards

Eschenbach Eyewear sleept maar liefst vier Red Dot Awards 2021 in de wacht.

De Red Dot is een internationale prijs voor hoge designkwaliteit. Eschenbach is inmiddels gewend aan het winnen van deze award: de afgelopen vijf jaar vielen in totaal negen modellen van deze leverancier in de prijzen.

De vakjury werd dit jaar overtuigd door drie monturen en één zonnebril van drie merken: BRENDEL eyewear, TITANFLEX en MINI EYEWEAR.

BRENDEL eyewear prijswinnend model 902351

Het klassieke panto-model straalt vrouwelijke elegantie uit met zijn facetgeslepen rand; een staaltje puur vakmanschap. Het slanke, geïntegreerde veerscharnier zorgt voor het bekende draagcomfort.

TITANFLEX bekroond model 820875

De integratie van de functionele TITANFLEX-zones in het futuristische totaalconcept ziet er hier vanzelfsprekend uit.

Het markante front wordt geflankeerd door een sportieve, vloeiende roestvrijstalen veer. Het overgangsgebied naar de licht transparante kunststof laat de geraffineerde technische oplossing zien voor het verstellen van de veer.

MINI EYEWEAR winnaars 747020 en 743012

MODEL 747020

MODEL 743012

Deze twee modellen van MINI EYEWEAR vielen beide in de prijzen. De vrouwelijke Clubmaster van acetaat en rvs -met een hoog aangezette brug, opvallende bovenlijn en brede scharnieren- is een echte blikvanger.

Aan de voorkant is een tint salie gecombineerd met zilverkleurig metaal. Op de zilver gespiegelde nylon zonneglazen zie je op de linker lens het gelaserde MINI winglogo, dat ook te vinden is op de met de hand gepolijste, ronde veerpunten.

Van model 743012 valt de oversized vierkante vorm -van acetaat met een klinknagelpatroon- op door de unieke laminering aan de voorkant en het nylor aan de onderrand van het montuur.

Expo

Vanaf 22 juni 2021 worden de bekroonde Eschenbach-modellen opgenomen in de tentoonstelling Design on Stage in het Red Dot Design Museum Essen, waar alle winnende producten worden gepresenteerd. Het Red Dot Design Jaarboek 2021/2022 verschijnt in augustus. De publicatie geeft een uitgebreid overzicht van de stand van de techniek en de trends op het gebied van productontwerp.

Meer informatie

www.red-dot.org/design-concept, www.eschenbach-optik.com

 

 

Tags: