Essilor Benelux verzorgt Erasmus+ stage aan Belgische optiekstudenten

Het hoofdkantoor van Essilor Nederland ontvangt van 9 tot en met 20 maart 2015, in het kader van het Europese Erasmus+ programma, een groep van 12 laatstejaars-optiekstudenten van het Institut Sainte Marie uit het Belgische Jambes. 

Dit project is een samenwerking tussen Essilor België en Essilor Nederland. Het is een primeur voor de optische sector en tevens een eer om als vooraanstaand internationaal bedrijf door de Europese instanties officieel te worden erkend als partner in dit ambitieuze educatieve programma. 

Erasmus+ is het nieuwe ‘catch-all’ kaderprogramma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport dat door de Europese Commissie ondersteund en gesubsidieerd wordt met 16 miljard euro, en is gebaseerd op het gerespecteerde en succesvolle Erasmus uitwisselingsprogramma voor studenten. 

De focus van het Erasmus + programma ligt op formeel en informeel leren over de EU-grenzen heen om vaardigheden en inzetbaarheid van studenten te verbeteren. Op die wijze verbetert de algehele kwaliteit van het onderwijs in de EU en elders. De belangrijkste doelstelling van het Erasmus+ programma is de inzetbaarheid van jongeren te verbeteren door het verwerven van aanvullende competenties gewaardeerd door werkgevers, evenals het verbeteren van hun taalvaardigheid en flexibiliteit. Essilor is ervan overtuigd dat, in haar rol als wereldmarktleider op het gebied van oogoptische producten, een waardevolle bijdrage kan leveren aan het Erasmus+ programma. 

Tijdens de stageperiode komt het volledige bestel- en productieproces van brillenglazen aan de orde evenals het vermarkten van de producten. Essilor wil op deze manier haar bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de toekomstige optiekprofessionals.

Meer informatie over Essilor is te vinden op www.essilor.nl