ExSilent lanceert revolutionair hoortoestel Ytango

Het enthousiasme waarmee Ytango door audiciens wordt ontvangen, is enorm. Het revolutionaire hoortoestel dat ExSilent in samenwerking met trinitie introduceert, is “s werelds eerste “achter het oor” hoortoestel (BTE) waarbij microfoon en ontvanger zich in de gehoorgang bevinden. Ytango werd onlangs in Apeldoorn tijdens een seminar gepresenteerd en de aanwezige audiciens waren op z”n zachtst gezegd zeer te spreken over het toestel. Bij deze gepatenteerde MaRiC-technologie wordt de microfoon in de gehoorgang geplaatst, waardoor de natuurlijke richtwerking van het oor bewaard blijft. Dragers van de Ytango ervaren hierdoor een natuurlijk geluid, zodat ze beter kunnen horen waar geluid vandaan komt, minder last hebben van windruis en ook in een rumoerige omgeving een gesprek kunnen voeren.

De productlijn van Ytango, die onlangs op de markt is gekomen, bestaat uit drie toestellen. Behalve het basismodel Ytango is er de Ytango Pro, een hoortoestel dat is uitgerust met AirTAP”, ook een nieuwe technologie van ExSilent, dat in februari 2011 op de Qleaf Pro CIC werd ge??ntroduceerd. Wanneer de drager op zijn of haar oor tikt, kan via AirTAP van programma worden gewisseld. Deze programma”s zijn voor de drager persoonlijk ingesteld en aangepast aan verschillende luistersituaties. Tot slot is er de Ytango Pro-T, een toestel dat tevens is uitgerust met een telespoel, zodat mensen met gehoorverlies hun mobiele telefoons, mp3-spelers en andere audioapparatuur kunnen gebruiken via een Bluetooth nekringleiding.

De Ytango wordt in het oor gebracht met nieuw ontworpen softdomes, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten en in een open of gesloten versie. Hierdoor wordt het occlusie-effect geminimaliseerd en voelt het toestel in ieder oor comfortabel aan. Door deze softdomes is het maken van oorafdrukken overbodig geworden. Met de bijbehorende Qfit-software kan de Ytango snel en eenvoudig voor iedere gebruiker worden geoptimaliseerd.

De Ytango bestaat uit twee modules: “?n met de microfoon en ontvanger in de gehoorgang (MaRiC) en “?n met de processor en batterij achter het oor. De oormodule wordt diep ingebracht, waardoor hij nagenoeg onzichtbaar is. Dit is een belangrijke stap vooruit in het wegnemen van barri??res voor het gebruik van hoortoestellen bij moderne, stijlbewuste consumenten.

ExSilent ontwikkelde de Ytango-technologie in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en het TNO, beide wereldwijd gerenommeerde, Nederlandse onderzoeksinstituten. De Ytango wordt in Nederland vanaf nu verkocht bij klanten van trinitie.

Voor meer info: www.ExSilent.com en www.trinitie.nl