Eyescan congres in Noordwijk groot succes

Perfecte sfeer, veel innovatie en start van een nieuw tijdperk in oogzorg.

Eyescan kan terugkijken op een buitengewoon geslaagd congres. Afgelopen zondag en maandag verzamelden bijna 300 optiekliefhebbers zich in Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee. Twee dagen lang werden zij ge??nspireerd en op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogzorg. Hoogleraar marketing Jos Burgers trapte af met een fantastisch verhaal over klantbenadering, profilering en boren en gaten.

De 18 verschillende workshops hebben veel mensen aan het denken gezet en gaven inspiratie om direct in de praktijk te brengen. Na de lezing van internetmarketeer Cor Molenaar werd dag 1 afgesloten met een interessante forumdiscussie tussen Reyer Lafeber, Dick van der Niet, Cor Molenaar en Martin Gorter. Tijdens de discussie werden onderwerpen als “winstgevende optiekconcepten” en “kwaliteitscontrole in de optiek” ter discussie gesteld.

“s Avonds barstte het feest los in Beachclub O. De 10-koppige band “Phoenix Funk Foundation” zorgde dat alle optiekvoetjes van de vloer kwamen. De vrolijke gezichten, interessante gesprekken en prachtige outfits maakte het een spetterende avond die zelfs in de bar van het hotel nog verlengd werd.

Maandag opende astronaut Andr?? Kuipers congresdag twee, waar de focus meer op oogheelkundig vlak lag. Iedereen kon luisteren naar de visie van Reyer Lafeber op de toekomst van de oogzorg, de presentatie van Alinda over de geavanceerde implantlenzen van Bausch + Lomb, de prijswinnende Varilux S-Series progressive lenses van Essilor en de uiteenzetting van dr. Punt over de mogelijkheden van refractiechirurgie.

Vervolgens brak het hoogtepunt van het congres aan: de live surgery met de Schwind Amaris 750S en de Catalys Precision Laser. Iedereen kon zien hoe oogarts Bob Ververs live vanuit Utrecht de ooglaserbehandeling en de lensvervangende operatie uitvoerde, terwijl Eyescan oogarts Ton Rouwen in Noordwijk aan Zee verslag deed van wat er op de beelden te zien was. Beide behandelingen verliepen buitengewoon goed. Wat vooral duidelijk op de beelden te zien was, was hoe de Catalys de drie stappen die normaal handmatig door de oogarts uitgevoerd worden, nu lasergestuurd uitvoert.

PB269527

Nadat Simone Stad haarscherp had uitgelegd hoe je klanten het best kunt informeren over alle nieuwe technieken sloot Andr?? Kuipers het congres spectaculair af. Hij nam ons mee op zijn indrukwekkende reis door de ruimte. Door middel van beelden die je vanaf de aarde zelf nooit zal zien liet hij ervaren wat er met techniek mogelijk is. Om in zijn woorden te spreken “nu snappen jullie misschien, waarom ik morgen terug zou gaan”.

Wegens het grote succes van het congres overweegt Eyescan om vaker congressen te organiseren. Altijd met maar “?n doel: de oogzorg in Nederland verbeteren.