Eyewear trends 2014

In de eyewear collecties voor 2014 worden bijzondere, exclusieve en verrassende materialen gebruikt.

Ray-Ban onthult het iconische Wayfarer model met kalfsleder. Giorgio Armani daarentegen verwerkt fluweel en goud in haar bijzondere Garconne lijn. Het luxe Franse modehuis Chanel maakt haar reputatie waar door gebruik van roggen leer op de voorzijde en een coating van echt goud op de lenzen.

Ray-Ban Wayfarer model met kalfslederGiorgio Armani Garconne

Chanel bril met coating van goud op de lenzen.


Fashionable it-sunnies of stoere brillen met spiegelcoating zijn wederom de trends voor 2014. Na het ongekende succes van de gekleurde spiegelglazen komt Ray-Ban met 3 nieuwe kleuren. Afgelopen zomer waren deze opvallende spiegeltjes niet weg te denken op het festivalterrein en ook op de hippe terrassen waren ze niet te missen; wij zijn klaar voor de ‘Flash Lenses’ 2.0.

Ray-Ban met flash lenses


De zeer populaire panto-vorm waar Armani groot mee is geworden, zien we terug in opvallende kleuren. Als finishing touch is er ook een matching rubberen brillenkoord in dezelfde kleursamenstelling.

Armani Panto


Camouflage prints zie je overal op de catwalk. In modesteden als Milaan, Parijs en New York zijn deze prints veelvuldig gespot. Ray-Ban speelt hier op in met de Wayfarer Urban Camouflage serie. In deze serie zijn de brillen uitgevoerd met échte camouflagestof verwerkt op het pootje, helemaal van nu.

Ray-Ban Wayfarer Urban Camouflage


Matte, stoere materialen worden bij Oakley in verschillende kleurencombinaties gebruikt op de buitenkant van de bril, wat gelijk voor een fashionable legerlook zorgt.

Matte Oakley


Het army-thema zien we ook terug bij de grote modehuizen. Prada komt met een gedurfd model met semi-transparante armyprints verwerkt in het materiaal. Perfect om te dragen bij de Prada Weekender bag met camouflageprint.

Prada met semi-transparante armyprints


Vogue Eyewear heeft een spectaculair ogende brillenlijn waarbij metallic en transparante materialen samenkomen tot een bijzonder fashionable geheel.

Vogue Eyewear

Kijk voor meer informatie op: www.luxottica.com