Fashion Week, niks sober, lets get mad!

De London Fashion Week weet ieder jaar weer frisse, vernieuwende looks te brengen en heeft de naam de “leuke” Fashion Week te zijn. Gelukkig maakte de modeweek die naam ook dit jaar weer waar en was de kredietcrisis-soberheid in geen velden of wegen te bekennen.

Van de mode die tijdens de London Fashion Week getoond wordt is het “t meest waarschijnlijk dat die uiteindelijk het straatbeeld gaat bepalen. Een uitstekende reden om de hoogtepunten van dit modewalhalla op een rij te zetten. Helaas of godzijdank: de harembroeken kan het aankomende herfst/winterseizoen nog.

Het opvallende kledingstuk werd tijdens de Londen Fashion Week meerdere keren op de catwalk waargenomen. Net als bedrukte panty”s en leggings, ook die blijven populair en iedere terughoudendheid daarin lijkt pass??. De ruit, die afgelopen seizoen vooral in de kleur rood opmars maakte, mag van menig designer ook nog een jaartje blijven. Daar wordt het gestreepte en gebloemde patroon,??aan toegevoegd.

Nieuwe trends die te zien waren op de Britse catwalk zijn brede, opvallende schouderpartijen en dito schoenen. Het modecredo voor het aankomende seizoen wordt dan ook “je outfit upgraden met “?n dominant item”. Dat kan overigens ook een heel opvallend hoofddeksel zijn. Vooral Vivienne Westwoods Red Label had daar enkele sprekende voorbeelden van.

Een andere opvallende inslag die gespot werd zijn de jaren “60. Vooral ontwerpers Eley Kishimoto heeft zich door dit decennium laten inspireren, met geweldige bolhoedjes en romantische jurkjes tot gevolg. Ook het duo Basso & Brooke had duidelijk inspiratie gehaald uit dit tijdperk. Hoewel de economische omstandigheden ogenschijnlijk geen grote rol speelden tijdens de London Fashion Week, hielden ontwerpers het qua sieraden opvallend rustig.

(bron www.nu.nl)””