Fujitsutablet met ogen te besturen

Fujitsu heeft op de CEATEC-beurs een tablet getoond met een scherm dat bestuurd kan worden door middel van oogbewegingen.

Dat schrijft techsite The Verge die de technologie even kon uitproberen. Door met de ogen te bewegen kunnen diverse applicaties op de tablet bestuurd worden. Het gaat nog om een prototype. Informatie over of en wanneer het apparaat de markt op zal gaan, is niet voor handen.

I Beam gebruikt infrarode LED en een camera om de kijkhoek van de gebruiker in te schatten. Vervolgens wordt aan de hand van de positie van de ogen bepaald waar de cursor geplaatst moet worden.

Toepassingen

Fujitsu toonde hoe I Beam gebruikt kan worden in een spel, browser, fotogalerij en een app om boeken te lezen. Volgens The Verge werkte de technologie na 30 seconden kalibreren bijzonder accuraat, maar zijn er nog wel problemen. Zo zorgt het scannen van een hele webpagina bij het browsen ervoor dat de cursor over het hele scherm schiet.

Het Japanse bedrijf NTT Docomo werkt samen met Fujitsu aan de ontwikkeling van de techniek. De bedrijven laten weten dat alleen getoond wordt wat er vandaag de dag mogelijk is en wilden niets zeggen over een commerci??le toepassing.

bron: nu.nl