Gentle 80 wint ‘Contact Lens Product of the Year Award 2015’Gentle 80, de door mark’ennovy ontwikkelde revolutionaire contactlens, is uitgeroepen tot ‘Contact Lens Product of the Year’ tijdens de prestigieuze Optician Awards in Birmingham.

De editie van dit jaar wordt met een record aantal inzendingen van 250 gezien als zeer succesvol. Gentle 80 is de eerste contactlens voor maandelijkse vervanging die deze award sinds 2011 wint.

“Het winnen van de Optician Award voor Contact Lens Product of the Year is een bijzondere beloning voor mark’ennovy”, zegt Dany Sarrouf, directeur van mark’ennovy. “We zijn zeer vereerd, vooral omdat er in deze categorie dit jaar inzendingen zaten van de grootste contactlensfabrikanten in de wereld. Er zijn twee dingen erg belangrijk voor ons: ten eerste is dat onze inzet om te investeren in R&D, en ten tweede onze toewijding aan oogzorgprofessionals door onze lenzen niet online of aan drogisterijen te verkopen. We zijn trots op de erkenning die de Gentle 80 krijgt van de leiders binnen de optische industrie”.

Gentle 80 is de eerste zachte Rx contactlens met een hoog Dk, zonder siliconen met een watergehalte van 80% een een modulus van 0.13, de laagste van de markt. Bovendien heeft de Gentle 80 een hoge breukbestendigheid en een uitstekend vochthoudend vermogen. Deze combinatie van eigenschappen zorgt voor groot comfort voor het oog. Het is een op maat gemaakte premium maandlens die beschikbaar is in sferische, torische, multifocale en multifocaal torische ontwerpen, in zo goed als elke sterkte. 

mark’ennovy heeft dit bereikt met behulp van een unieke kruisverbindende stof die wordt gebruikt om een polymeer matrix te creëren die opener, gelijkmatiger en minder compact is. Daardoor wordt water langer vastgehouden en dat maakt het vooral comfortabel voor mensen met droge ogen. 

Volgens een studie die met contactlensspecialisten uit heel Europa gedaan is, is de Gentle 80 een lens die contactlensdragers één of twee punten comfortabeler vinden dan hun vorige lenzen (op een comfortschaal van 0 tot 10).

Over de Optician Awards

De Optician Awards is een jaarlijks, door Optician Magazine georganiseerd, evenement dat kwaliteit en innovatie in de optische industrie onderstreept. De categorie ‘Contactlens Product van het Jaar’ is voor contactlenzen, vloeistoffen en andere producten die de lenservaring voor de consument hebben verbeterd. 

Op de shortlist van de awards staan producten die van grote invloed zijn geweest op klantloyaliteit, door nieuwe aanpassingen te creëren en contactlensspecialisten een lens te bieden die ze graag aanpassen. 

Andere factoren die meewegen zijn het belang van het product voor de praktijk en het vermogen om de sector te laten groeien. Er wordt ook nadruk gelegd op het niveau van de innovatie en de manier waarop het product op de markt is geïntroduceerd. 

www.markennovy.com/nl