GetLenses verstevigt positie met overname Vision Direct

De Britse online retailer van contactlenzen, GetLenses.co.uk, heeft vandaag de overname bekend gemaakt van de Nederlandse aanbieders Vision Direct en Lensbase, die contactlenzen, contactlensvloeistoffen en brillen verkopen aan consumenten in Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Voor de nieuw ontstane combinatie wordt voor 2014 een gezamenlijke omzet van meer dan €30 miljoen voorzien. GetLenses is de grootste online aanbieder van contactlenzen van het Verenigd Koninkrijk en biedt de consument concurrerende prijzen en 24-uurs levering op een breed aanbod van contactlenzen op voorschrift.

Naast de ruime sortering en aanzienlijke besparing biedt het zijn klanten ook de mogelijkheid om een voorschrift voorafgaand aan de koop te laten controleren. Het bedrijf bedient zich van een met prijzen onderscheiden call centre team in York dat, om aan regelgeving tegemoet te komen en een uitstekende service te verlenen, door opticiens wordt getraind.

Vision Direct, opgericht in 1998, verkoopt online contactlenzen en brillen in Europa. Het bedrijf biedt vanuit zijn thuisbasis in Nederland een enorme selectie contactlenzen van alle toonaangevende fabrikanten tegen onweerstaanbare prijzen.

“Dit versterkt onze positie als marktleider in Europa, vergroot aanzienlijk ons klantenbestand en verhoogt ons vermogen om al onze klanten uitstekend van dienst te zijn” aldus Michael Kraftman, CEO van GetLenses.co.uk. “We verwachten dit nog aan te vullen met verdere groei door acquisitie in Europa”.

De huidige acquisitie is gefinancierd door een nieuwe investeringsronde geleid door de bestaande aandeelhouder Octoplus Investments met deelname van Fidelity Worldwide Investments, Hargreave Hale en Artemis Investment Managment.

bron: allepersberichten.nl