Google begint proef met augmented reality-bril

Google heeft werknemers een prototype van de augmented reality-bril gegeven om in het openbaar te testen.

 

Dat meldt The New York Times. Met deze futuristische bril krijgen gebruikers realtime informatie over personen en gebouwen die zij zien aan de hand van een kleine camera.

 

Google laat in een video zien voor welke doeleinden de bril te gebruiken zou zijn, zoals voor temperatuurbepaling, route-informatie, chats en als agenda. Via diensten die Google al in huis heeft, kan informatie worden weergegeven, zoals Google Goggles en Google Latitude.

 

Uiterlijk

 

Eerdere geruchten dat de augmented reality-bril een wat lomp uiterlijk zou hebben lijken niet te kloppen. Het gestroomlijnde montuur bevat een display boven het oog en werkt spraakgestuurd. Met de ingebouwde camera kunnen foto’s en filmpjes worden gemaakt. Google zou aan diverse monturen werken, zoals exemplaren die over een gewone bril heen passen.

 

Google X

 

De augmented reality-bril, onderdeel van Google’s Project Glass, is de eerste stap die het Amerikaanse bedrijf zet in draagbare technologie. Ontwerpers in het met raadsels omgeven onderzoekscentrum Google X in Californië houden zich daarnaast ook bezig met het ontwikkelen van robots en ruimteliften.

 

 

http://www.youtube.com/v/9c6W4CCU9M4?version=3&hl=nl_NL 

 

bron: nu.nl