Google-bril Glass niet voor kinderen

Google waarschuwt dat de bril Glass niet bedoeld is voor kinderen onder de 13 jaar, dat mensen die een bril dragen hoofdpijn kunnen krijgen en dat mensen die een ooglaseroperatie hebben ondergaan eerst hun dokter moeten raadplegen.

Glass is een augmented reality-bril die informatie zoals nieuws, foto’s en video’s kan projecteren voor de ogen van de gebruiker. Naast een waarschuwing voor het gebruik van Glass deelde Google een lijst met specificaties. Hoewel niet alle details over de hardware bekend zijn, is in ieder geval duidelijk dat de bril een 5 megapixel-camera krijgt die in een resolutie van 1280×720 pixels video’s kan schieten.

Het scherm dat geprojecteerd wordt is volgens Google vergelijkbaar met een 25 inch HD-scherm op ongeveer 2,43 meter afstand. De daadwerkelijke resolutie ligt op 640×360 pixels. Verder beschikt Glass over wifi, bluetooth en 16 GB aan flashopslag.

glas2

De accu zou een volledige dag moeten mee gaan bij ‘gemiddeld gebruik’. Wat dat inhoudt is niet bekend, maar het opnemen van video zal de accuduur verkorten. Gebruikmaken van locatiediensten en sms kan alleen als er een telefoon (met minimaal Android 4.0.3) aan Glass gekoppeld is.

Apps

Google heeft inmiddels ook een Application Programming Interface (API) uitgebracht. Met dit pakket kunnen ontwikkelaars aan de slag met het bouwen van apps voor Glass. Bovendien is in de applicatiewinkel Google Play inmiddels ook de app MyGlass te vinden. Met deze app kan de bril vanaf een gekoppelde telefoon bestuurd worden.

Tot slot maakte Google bekend dat ontwikkelaars die vorig jaar als eerste een testexemplaar besteld hebben, deze op zeer korte termijn geleverd zullen krijgen. De productie is inmiddels begonnen. De verwachting is dat consumenten de bril nog eind dit jaar kunnen aanschaffen. De prijs is onbekend.

glas1