Google-bril misschien al volgend jaar verkrijgbaar

De augmented reality-bril van Google komt misschien volgend jaar al op de markt. Duidelijk is nu al dat de bril bestuurd wordt via een trackpad in de poot van de bril. 

Dat blijkt uit een videofragment van The Gavin Newsom Show dat online is gezet. Google-oprichter Sergey Brin praat in het programma met Gavin Newsom, de luitenantgouverneur van Californi??.

Er verschenen al eerder diverse foto”s en video’s van de Google-bril, maar Brin liet Newsom de bril nu ook zelf dragen nadat hij – zonder dat Newsom het door had – een foto van hem had genomen. De luitenantgouverneur werd nieuwsgierig en wilde de foto zelf zien.

Hij laat aan Wired weten dat hij de kwaliteit van de beelden verrassend goed vond. “Het beeld was opvallend helder”, aldus Newsom. Ook noemt hij de bril extreem licht en stelt hij dat je bijna niet merkt dat je het apparaat op hebt. Met de futuristische bril krijgen gebruikers realtime informatie over personen en gebouwen die zijn zien aan de hand van een kleine camera. Google ziet temperatuurbepaling, route-informatie, chats en agenda als mogelijk functionaliteiten van de bril.

Besturing

De zoekgigant ontwikkelt de bril onder de naam Project Glass. Uit de korte video die online is gezet, blijkt dat de bril bestuurd wordt met een trackpad op de poot. Daarmee kan de gebruiker in ieder geval twee kanten op bewegen. De volledige uitzending wordt 1 juni uitgezonden. Brin laat daarin weten dat hij hoopt dat de Google-bril misschien al volgend jaar op de markt kan verschijnen