Google-bril verboden met autorijden in West Virginia

Het dragen van brillen zoals Project Glass van Google tijdens het autorijden wordt mogelijk verboden in de Amerikaanse staat West Virginia.

Parlementslid Gary Howell heeft een wetsvoorstel ingediend om dat soort brillen te verbieden in de auto. Project Glass is een augmented reality-bril van Google. De bril kan informatie zoals e-mails en nieuws projecteren voor de ogen van de gebruiker. Howell is bang dat dit afleidt tijdens het rijden en voor gevaarlijke situaties zorgt.

Ik heb geen problemen met het product zelf, maar we hebben hard gewerkt aan een wet die sms’en tijdens het rijden verbiedt”, aldus Howell in een reactie aan Cnet. “We hebben veel over ongelukken gehoord die veroorzaakt zijn door sms’en. Ik zie Google Glass als een uitbreiding.”

Project Glass moet eind dit jaar beschikbaar zijn voor consumenten. De prijs is nog niet bekend. Inmiddels is wel duidelijk dat meerdere bedrijven aan een dergelijke bril werken. Bronnen vertellen dat onder meer Sony en LG een slimme bril in ontwikkeling hebben.

bron: nu.nl