Google Goggles bril in ontwikkeling

Volgens de New York Times komt Google binnenkort met een Augmented Reality bril waarmee gebruikers realtime informatie krijgen over personen, voorwerpen en gebouwen die in beeld komen door middel van een kleine camera.

Via diverse blogs en Internetfora werden de geruchten al eerder aangewakkerd. Momenteel bestaat er al een App genaamd Google Goggles die dezelfde technologie toepast met behulp van de ingebouwde camera in de smartphone.

De Amerikaanse krant heeft met diverse – anonieme – medewerkers gesproken die betrokken zijn bij het project binnen Google en hetzelfde verhaal vertellen. De bril zou eind 2012 op de markt moeten verschijnen voor een prijs ter hoogte van een smartphone, ergens tussen de 250 en 600 euro.

Volgens insiders is de bril uitgerust met een camera die alles wat de gebruiker ziet analyseert. Via diensten die Google al in huis heeft, kan informatie weergegeven worden. Via Google Goggles krijgen gebruikers informatie over gebouwen, kunst of foto”s die zij bekijken. Ook de locatiedienst Latitude en mogelijk informatie van Google+, zou verwerkt worden. Privacy is nog wel een issue voor de zoekgigant, Google wil dat mensen op straat weten als zij gescand worden.

Al eerder was bekend geworden dat er een bril met Android in ontwikkeling was, maar bronnen konden nu meer details onthullen.  In The San Jose Mercury news werd vorige week al bekend dat Google een testlab aan het ontwiikkelen is en gewerkt zou worden aan deze vooruitstrevende optische technologie, waarbij de bril de bewegingen van de oogbal volgt en bij gebruik de wensen van een persoon leert kennen. Hierdoor wordt alleen informatie weergegeven waar de gebruiker echt behoefte aan heeft.

Bekijk hieronder een video van hoe Google Goggles werkt:

http://www.youtube.com/v/Hhgfz0zPmH4?version=3&hl=nl_NL  “”