Google werkt aan tweede generatie van Glass

Google zou stilletjes zijn begonnen met het ontwerp van een tweede generatie van zijn Glass-bril.

Bestuurder Kong Wenjun van het Chinese bedrijf Crystal Optech heeft gezegd dat zijn bedrijf in beperkte mate schermen levert voor het nieuwe model, meldt G for Games op basis van Chinese media.

Crystal Optech levert een zogenoemd LCOS-scherm, het kleine stukje glas dat boven het oog van de gebruiker zweeft en dat doorzichtig is als het display niet is geactiveerd.

Wat er precies zal veranderen in de tweede generatie van Google Glass is onduidelijk. Eerder kreeg de bril al eens een kleine update. Toen werd onder meer een oordopje toegevoegd en werd het mogelijk om Glass te gebruiken met een bril op sterkte.

Donderdag zijn verschillende nieuwe Glass-apps verschenen die de bril aantrekkelijk moeten maken voor reizigers. Onder meer de dienst Foursquare is beschikbaar, om in te checken op locaties en om leuke plekken in de buurt te vinden.

Ook reisplanner Tripit en de dienst Opentable, waarmee in de VS tafels bij restaurants kunnen worden gereserveerd, zijn nu op Glass beschikbaar. De bril is sinds woensdag voor iedereen in de VS te koop, al blijft Glass voorlopig een bètaversie.

bron: nu.nl