Google wil je laten unlocken met je ogen

Google wil gebruikers zijn computerbril laten ontgrendelen door met hun ogen een object op de bril te volgen.

Google heeft een patent aangevraagd op een systeem dat zijn Glass-camerabril unlockt met oogbewegingen. Google-gebruikt eyetracking met behulp van een camerasensor om te zien of de ogen de beweging van een object dat de bril projecteert op de juiste manier volgen, waarna het apparaat wordt ontgrendeld.

De unlockmethode lijkt specifiek ontwikkeld voor de Glass-bril, die ook in de technische tekeningen bij de patentaanvraag is te zien. Dus verwacht niet dat je dit voortaan moet doen elke keer dat je iets op je Android-toestel wil checken.

Eerder werd al duidelijk dat Google werkt aan detectie van handbewegingen door de camerabril en dat hij desgewenst elke 10 seconden een nieuw beeld kan vastleggen. Het prototype van de bril, de’Google Glass Explorer Edition’, was eind juni voor bezoekers van Google’s I/O-conferentie in San Francisco te bestellen voor 1500 dollar. De levering volgt ergens begin volgend jaar, waarna ontwikkelaars zelf apps voor de bril kunnen gaan maken.

De camerabril is onder meer via spraakherkenning te bedienen. Hij kan behalve foto’s en filmpjes maken vanuit het exacte gezichtsstandpunt van de drager ook informatie tonen over bijvoorbeeld de navigatieroute, zaken in de buurt, afspraken of het weer. Lees ook onze uitlegparty over Google’s Project Glass.