Grote inzameling Rotary voor brillen in Mauritani??

Over de hele wereld zet de Rotary zich in om het maatschappelijke leven te verbeteren op plekken waar dat nodig is en wenselijk wordt geacht. Voor het navolgende initiatief, ook wel ‘Zienderogen’ genoemd, reizen opnieuw vijf leden van diverse Nederlandse Rotaryclubs af naar Mauritani?? om een aanzienlijk aantal mensen aldaar van een goede bril te voorzien.

De armoede is daar zo groot dat verreweg de meeste mensen niet in staat zijn een goede bril aan te schaffen en daardoor in alle opzichten vrijwel kansloos zijn.

Kim Wijnen, Leo Copini, Robert Jan Kortland, Patrick van Werkhoven en Robert Bos vertrekken binnenkort naar Mauritani?? en verblijven daar 10 dagen. Via plaatselijke ziekenhuizen wordt het team in contact gebracht met slechtzienden en worden er vervolgens oogmetingen verricht. Hierbij moet worden gedacht aan gemiddeld zo”n 300 metingen per dag. Ernstige gevallen worden doorverwezen naar het oogziekenhuis in Nouakchott.

Dat het niet altijd makkelijk werken is, blijkt uit boze reacties van de mensen die uiteindelijk niet geholpen kunnen worden. Het zijn er te veel en als de meegebrachte brillen op zijn, moet men wachten op een volgend bezoek van de Rotary aldus Robert Bos. Dankbaar werk is het zeker. Het is prachtig te zien hoe blij men is wanneer deze mensen weer goed kunnen zien na een bezoek aan Zienderogen. Kunt u daarbij helpen?

Vrijwel iedereen heeft ongebruikte brillen liggen die voor dit project kunnen worden ingeleverd. Alles is welkom.

U kunt ze tot 1 juni aanstaande inleveren bij Apotheek de Muiden Prinses Julianastraat 23 in Genemuiden. Het Zorgloket van de Meente Dorus Rijkersstraat 2 te Genemuiden, Makelaardij Bert Leistra Nieuwstraat 4 te Hasselt, DA Kiers Schoolstraat 12 Zwartsluis en van den Berg, alles onder een dak, Grote Kranerweerd 25 te Zwartsluis.