HAL ziet af van 60% ondergrens en accepteert aangeboden notes Safilo

Op 20 oktober maakte HAL bekend dat overeenstemming was bereikt met Safilo en Only3T (thans 39.9% aandeelhouder van Safilo), om een aandelenbelang vari??rend van 37,23% tot 49,99% in Safilo te verkrijgen onder voorbehoud van een aantal te vervullen voorwaarden. E??n van deze voorwaarden is een succesvol bod in contanten door HAL op de uitstaande 9⅝% Senior Notes aflopend in 2013, uitgegeven door Safilo Capital International S.A.

Een succesvol Bod in contanten was gedefinieerd als de verkrijging van niet minder dan 60% van de uitstaande Notes voor een totale prijs gelijk aan “600 per elke “1.000 nominale waarde van de Notes. Bij het sluiten van het Bod op 30 november 2009 17.00 uur, was 50,99 % van de Notes aangeboden. HAL heeft besloten af te zien van de conditie niet minder dan 60% van de uitstaande Notes te verkrijgen en accepteert overeenstemmend hiermee de aangeboden Notes. HAL gaat over tot betaling tegen levering op vrijdag 4 december 2009. De totale betaling inclusief de opgelopen rente is “605,08 per elke “1.000 nominale waarde van de aangeboden Notes.

De afronding van de transactie om een aandelenbelang in Safilo te verkrijgen is nog onderhevig aan een aantal te vervullen voorwaarden waaronder:

– goedkeuring van de transactie door de relevante anti-trust autoriteiten
– herstructurering van Safilo”s bestaande senior bankschuld
– goedkeuring van de transactie door de buitengewone aandeelhoudersvergadering??van Safilo.
– de toekenning door de Commissione Nazionale per le Societ?? e la Borsa (CONSOB) van een vrijstelling om een verplicht openbaar bod uit te brengen op de Safilo aandelen

Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van 2010 wordt afgerond.