Heropening Hugo Lens Optiek brengt 1500 euro op

Op 1 oktober 2009 is Hugo Lens Optiek totaal vernieuwd geopend. Dit viel samen met het 20-jarig bestaand van deze optiekzaak. Met de opening hebben zij ” 1500,- opgehaald voor de Dark & Light Blind Care. Deze stichting zet zich in voor blinden en slechtzienden in Azi?? en Afrika.
Paulien Lens: “Ik ben erg blij met de nieuwe zaak en kijk terug op een geslaagde opening samen met onze klanten en relaties uit de optiek. Wij vinden het echter ook belangrijk om aan mensen te denken die nauwelijks toegang hebben tot visuele hulpmiddelen. Wij hebben onze relaties daarom gevraagd een gift te doen in plaats van een cadeau.”

De opbrengst is bestemd voor het werk van stichting Dark & Light Blind Care die zich met name richt op vermijdbare blindheid. Wereldwijd zijn er 45 miljoen mensen blind en 145 miljoen mensen slechtziend. 75% hiervan is te voorkomen. Dark & Light Blind Care doet hier wat aan. Zij steunt ruim 50 projecten in 13 landen in Afrika en Azi?? die zich richten op preventie of behandeling van blindheid. Daarnaast helpt Dark & Light Blind Care visueel gehandicapte kinderen, jongeren en ouderen optimaal te integreren door het geven van onderwijs, revalidatie en/of vaktraining. Informatie over Dark & Light Blind Care is te vinden op www.geefzicht.nl.