Hidde Kruize marketing manager bij Essilor Benelux

Essilor heeft Hidde Kruize per 1 februari benoemd tot Marketing Manager Benelux. In deze functie zal hij zich onder andere richten op het uitbreiden van Essilor”s marktaandeel in de consumentenmarkt en het verder ontwikkelen van Essilor”s marketingprogramma voor opticiens.

Kruize studeerde Commerci??le Economie en heeft ruime ervaring in diverse marketing-, sales en trade marketingfuncties in de retailbranche, voornamelijk op het gebied van fastmovingconsumergoods. Hij werkte eerder als Marketing Manager Consumer bij Bison International. Daarvoor was hij onder meer tien jaar werkzaam voor Perfetti van Melle, waar hij Global Brand Manager was en daarna verantwoordelijk voor alle (trade) marketingactiviteiten in de Benelux. Kruize is daarnaast bekend van zijn sportieve prestaties in het nationale hockeyteam, waarmee hij Nederland bij twee Olympische Spelen vertegenwoordigde.

Kruize: “Ik zie deze functie bij Essilor Benelux als een interessante verbreding van mijn werkervaring. Mijn marketing- en saleskennis heb ik tot nu toe vooral ingezet in de consumentenmarkt. Daarom is het een grote uitdaging om in een heel andere sector aan de slag te gaan waar ook een business-to-business-focus is.”