HOYA BlueControl voor extra comfort in een digitale wereld

Beeldschermen verspreiden kunstlicht dat in sterkte feller is dan daglicht. Een onderdeel van dit kunstlicht is blauw licht, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht.

Blauw licht is weliswaar een natuurlijk verschijnsel, maar buitensporige hoeveelheden kunnen vanwege de hoge intensiteit leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en zelfs tot slapeloosheid.

De blauwe (korte golffrequentie) lichtstralen breken meer in de ooglens, waardoor het brandpunt juist voor het netvlies valt in plaats van op het netvlies. Hierdoor is er meer verspreiding van blauw licht in de ooggelei die zich in de oogbol bevindt, waardoor er een waziger (verstrooid) zicht kan ontstaan.

Om dit te corrigeren gaan mensen vaak ongemerkt overcompenseren door meer te knipperen, wat tot vermoeide ogen leidt. HOYA BlueControl is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor overbelasting van de ogen wordt voorkomen.

Bijkomende voordelen zijn een vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar wordt het kijken comfortabeler en krijgen kleuren een natuurlijker karakter.

Om BlueControl te promoten, biedt HOYA ondersteunende materialen zoals posters, advertenties, persberichten, filmmateriaal en showcards. U bestelt deze via HOYA Customer Service. HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 0297 – 514 314.