HOYA Inspirerende Signalen 21 november 2011

In de huidige digitale wereld wordt veel ge??ist van onze ogen. Dit impliceert een andere manier van kijken en waarnemen, in allerlei houdingen en vaak niet in optimale lichtcondities. Onze ogen ondervinden een grotere belasting, en wanneer beide ogen niet in balans zijn, kan dit leiden tot zogenaamde asthenope klachten.

Om brillenglazen naadloos te laten aansluiten op deze nieuwe werkelijkheid is een andere aanpak vereist. Cruciaal om alle voordelen van de vooruitgang te benutten, klachten te voorkomen en consumenten maximaal tevreden te stellen. Een correctie van alleen verziendheid, bijziendheid of astigmatisme is vaak niet voldoende. Aspecten als de visuele verwerking van beelden en pathologische en neurologische achtergronden spelen een belangrijke rol. Specifieke symptomen geven inzicht in de kwaliteit van het visuele systeem en de toleranties. Kennis hieromtrent is noodzakelijk om een nieuwe generatie brillenglazen te ontwikkelen, die past in de tijdgeest van nu.

Moderne optiekondernemers die zich willen blijven onderscheiden met innovaties, en daarmee het verschil maken, kijken vooruit en omarmen de nieuwe mogelijkheden die zich aandienen. Het HOYA Symposium Inspirerende Signalen laat zien welke consequenties dit tijdperk van innovaties met zich
meebrengt en hoe HOYA hier als producent op inspeelt door de toepassing van nieuwe, hoogwaardige technologie??n.

Voor het Symposium is een aantal vooraanstaande sprekers geselecteerd, zoals Professor Jochelyn Faubert, (Director University Optometry  Montreal, Canada),  Professor Roger Crelier (Instituts- und Studiengangleiter Hochschule f??r technik und Institut f??r Optometrie, Nordwestschweiz, Zwitserland), Kazuma Kouzu (Designer, R&D Department Optical Design Section, HOYA Vision Care, Japan), Gerry Bottero (President & CEO HOYA Vision Care), Jules van Els (Optometrist BSc, Heemskerk) en Dr. Ben Tiggelaar (Onderzoeker, auteur en trainer). Het symposium wordt geleid door Hans Warntjes, Optometrist BSc , Senior Technical Support Manager HOYA Vision Care, Europe. Optometristen die het symposium volgen ontvangen hiervoor 3,5 OVN accreditatiepunten.

HOYA nodigt haar relaties hiervoor graag uit op maandag 21 november in het voormalig Zendgebouw Radio Kootwijk, nabij Apeldoorn, van 10.00 tot 19.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met HOYA Lens Nederland B.V., Tel. 0297 – 514 314.