Hubert Sagnires benoemd tot CEO van Essilor International

Hubert Sagni??res wordt per 1 januari 2010 benoemd tot president-directeur (CEO) van Essilor International. Xavier Fontanet, voorzitter en president-directeur van Essilor sinds 1996, blijft aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. Het besluit om de rol van voorzitter en president-directeur te splitsen werd al tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei aangekondigd.

Hubert Sagni??res is sinds augustus 2008 Chief Operating Officer van Essilor International. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei 2008 werd Sagni??res benoemd tot directielid van Essilor International. Hij was een van de oprichters van de Essilor Vision Foundation.
Sagni??res werd in augustus 2006 benoemd als uitvoerend directeur van Noord-Amerika en Europa. Tussen 2006 en 1998 was hij president van Essilor in Amerika. In 1997 werd hij president van Essilor Laboratories in Amerika, daarvoor was hij president van Essilor Canada. Hubert Sagni??res werd in 1989 bij Essilor aangesteld om de destijds nieuwe functie van marketingdirecteur Lenzen – Internationaal te bekleden.
??
Hubert Sagni??res heeft de Franse en Canadese nationaliteit. Hij studeerde af aan de ??cole Centrale in Lille, is doctorandus in de economie en behaalde zijn MBA bij INSEAD.“