Iedereen aan de bril

Er valt bijna niet aan te ontkomen: vroeg of laat zal bijna iedereen de gang naar de optiek maken voor de aanschaf van een bril of contactlenzen. Gemiddeld iets meer dan zes op de tien Nederlanders droeg in 2012 wel eens een bril, contactlenzen of een ander hulpmiddel voor lezen of zien. 

 

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoe ouder de persoon, hoe groter de kans op een brilletje: Van de veertigers draagt de meerderheid wel eens een bril. Bij vijftigers komt het percentage al ruim boven de 90 en bij 75-plussers is er bijna niemand die nooit een bril of lenzen draagt.

 

 

Esprit_bril_najaarscollectie_

Je ontkomt er bijna niet aan; bijna iedereen gaat uiteindelijk een bril dragen

 

 

Het aantal bril- en contactlenzendragers is de laatste jaren gestaag gestegen van 57 procent in 2001 naar 61 procent vorig jaar. Iets meer vrouwen dan mannen dragen een bril. Het CBS keek ook naar andere hulpmiddelen: bijna een derde van de mannen ouder dan 75 jaar heeft een hoorapparaat, ruim een op de drie 75+-vrouwen gebruikt een looprek, rollator of scootmobiel.

 

Bron: http://www.telegraaf.nl