In gesprek met Silhouette ontwerper Roland Keplinger

Lichtheid en karakter krijgen een nieuwe, innovatieve vorm met de randloze, iconische designs van Silhouette. We praten met Roland Keplinger, hoofd van de ontwerpafdeling, over hoe de randloze modellen van het merk zijn geëvolueerd.

Hoe maak je van een randloos model een echte blikvanger?

“Hoe moeten randloze brillen er vandaag uitzien? Hoe kunnen we een nieuwe look geven aan deze stijl? Dat hebben we onszelf lange tijd afgevraagd. De echte doorbraak kwam er toen we inzagen dat we ‘Accent Rings’ niet moesten bekijken als gewone ringen, maar dat we konden experimenteren met verschillende glasvormen.”

‘The evolution of rimless’: wat maakt deze collectie bijzonder?

“De innovatieve, nieuwe look. Het is geen klassieke, randloze bril, maar ook geen klassieke bril met rand. De collectie sluit perfect aan bij de huidige trends.”

Wat waren de uitdagingen tijdens het ontwerpen?

“De grootste uitdaging was de perfecte productiemethode vinden voor de ‘Accent Rings’. Samen met ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam hebben we met vallen en opstaan naar een methode gezocht om deze onderdelen te maken.  Je kunt niet geloven hoe nauwgezet we moeten werken om de nauwkeurigheid en kwaliteit te bereiken die deze ringen vereisen, ook al zien ze er eenvoudig uit.”

Meer informatie

www.silhouette.com