Johnson & Johnson Vision Care introduceert ACUVUE?? OASYStm for ASTIGMATISM

“De nieuwe lens van Johnson & Johnson combineert het nieuwste silicone hydrogel materiaal, met gepatenteerd Accelerated Stabilisation Design (ASD), en de unieke HYDRACLEAR?? Plus technologie voor een helder, duidelijk zicht en comfort de hele dag door. Astigmatische dragers zijn gevoeliger voor een slechte zichtkwaliteit dan sferische dragers. Daarnaast hebben ze sneller last van zichtproblemen buiten de spreekkamer”, vertelt Esther Kolkhuis Tanke, Professional Affairs Manager. “Als ernaar gevraagd wordt, geven huidige dragers van torische lenzen aan dat ze tijdens hun dagelijkse activiteiten vaker last hebben van een wazig zicht en slechts “?n derde van deze groep is zeer tevreden over zijn of haar huidige torische lenzen. Het actieve leven van onze astigmatische dragers vergt dan ook veel van hun lenzen, vooral in veeleisende situaties, bijvoorbeeld bij heel geconcentreerd en lang staren of onder een bepaalde hoek kijken.”

Johnson & Johnson Vision Care zorgde al eerder voor vernieuwing in het segment van de torische lenzen, met de introductie van een gepatenteerde technologie, Accelerated Stabilisation Design (ASD), die we kennen van ACUVUE?? ADVANCE?? for ASTIGMATISM en 1″DAY ACUVUE?? for ASTIGMATISM.
In tegenstelling tot traditionele contactlenzen, met een prismatische stabilisatie, maakt ASD gebruik van de natuurlijke druk van beide oogleden die ontstaat door het knipperen met de ogen. Zo blijven de lenzen in balans en kunnen ze bovendien stabiliseren mochten ze inclineren. Uit een recent onderzoek kwam ook naar voren dat ASD bij een aantal belangrijke blikrichtingen duidelijk stabieler is dan de toonaangevende prismatisch gestabiliseerde contactlenzen.2

Naast Accelerated Stabilisation Design (ASD) maakt ACUVUE?? OASYS” for ASTIGMATISM ook gebruik van het bijzonder comfortabele silicone hydrogel materiaal senofilcon A met Klasse 1 UV-filter*, zoals bij ACUVUE?? OASYS” with HYDRACLEAR?? Plus.
HYDRACLEAR?? Plus is de verbeterde formule van de HYDRACLEAR?? technologie, die hoogwaardige basismaterialen combineert met een vochtrijk bevochtigingsmiddel. Uit dit alles is een nieuwe lens ontstaan die een helder en stabiel zicht en comfort biedt, de hele dag door.

“ACUVUE?? OASYS” for ASTIGMATISM combineert de voordelen van het ASD-ontwerp, het senofilcon A materiaal met UV-filter en de HYDRACLEAR?? Plus Technologie”, zegt John Meyler, Director Professional Affairs voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Deze lenzen bieden een uitstekende visus en passing voor astigmatische dragers. Ze zorgen de hele dag door voor een duidelijk, constant zicht en comfort.”
“”