Keratoconusmanagement-advies wordt gedeeld in BCLA-webinar

Tijdens een webinar dat BCLA binnenkort organiseert, wordt gekeken naar manieren om keratocone patiënten te behandelen, waarbij verschillende soorten contactlenzen en opties voor chirurgische ingrepen worden besproken.

Gebaseerd op haar ervaring met de behandeling van een reeks patiënten in de afdeling Oogheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, zal de online sessie geleid worden door Professor Carina Koppen, lector Oogheelkunde aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen.

Met de titel ‘Hedendaags beheer van keratoconus in een academische omgeving’ zal het webinar gebruik maken van real-life case studies om voorbeelden van progressieve keratoconus en de resultaten van crosslinking bij deze patiënten te belichten.

Prof. Koppen: “Geïntegreerde zorg in samenwerking met de optometrist zorgt ervoor dat patiënten alle opties voor zichtcorrectie krijgen: van een optimaal afgestelde bril tot de meest complexe contactlenscorrectie. Voor elke individuele patiënt zoeken we naar de beste combinatie van zichtverbetering en comfort en daarvoor gebruiken we het volledige gamma speciale lenzen: zachte, hybride, corneale en sclera”.

Prof. Koppen is voorzitter van de European Contact Lens Society of Ophthalmologists (ECLSO), bestuurslid van EuCornea en voorzitter van de Academia Ophthalmologica Belgica (AOB). Haar klinisch werk en onderzoeksinitiatieven zijn gericht op medische en chirurgische aspecten van ziekten van het hoornvlies en het oogoppervlak.

Het webinar wordt gehouden op woensdag 17 juli vanaf 20.00. Dit webinar is voor iedereen toegankelijk en iedereen die hiervoor in aanmerking komt, krijgt één CPD-punt.

Om zich in te schrijven voor de sessie, of om zich aan te melden als BCLA-lid, gaat u naar www.bcla.org.uk.

Tags: