Kering Eyewear heeft overeenkomst getekend met Maui Jim

Sinds de oprichting in 2014 heeft Kering Eyewear een innovatief bedrijfsmodel ontwikkeld waarmee het bedrijf in 2021 meer dan € 700 miljoen aan externe inkomsten kon behalen. De overname van Maui Jim betekent een belangrijke mijlpaal in de succesvolle expansiestrategie van Kering Eyewear.

Slechts een paar maanden na de overname van Lindberg zal Kering Eyewear een tweede eigen merk bezitten en daarmee zijn status in het high-end brillensegment versterken en zijn aanbod uitbreiden om het volledige bereik te dekken van functionele tot tijdloze en modieuze luxeproducten.

Roberto Vedovotto, CEO van Kering Eyewear, verkondigde: “Maui Jim heeft een unieke positionering in de markt, met zeer hoogwaardige en technisch innovatieve zonnebrillen die geliefd zijn bij zijn klanten, en we zijn verheugd dat het merk toetreedt tot Kering Eyewears uitzonderlijke portfolio. We zien wereldwijd een sterk potentieel voor Maui Jim, die zal profiteren van onze expertise en ons wereldwijde netwerk om zijn geografische voetafdruk uit te breiden en voort te bouwen op zijn kernwaarden om nieuwe consumenten aan te trekken. Deze tweede belangrijke acquisitie is ook een belangrijke stap voor Kering Eyewear”.

“De combinatie van Kering Eyewear en Maui Jim is een unieke kans voor zowel onze organisaties als onze Ohana-leden”, zegt Walter Hester, CEO van Maui Jim. “Onze bedrijven delen vergelijkbare waarden, samen met een sterke toewijding aan onze mensen en onze klanten, wat leidt tot een opmerkelijke strategische fit. Ik voel me zowel bescheiden als opgewonden dat Maui Jim zich bij de Kering Eyewear-familie zal voegen. We hebben een trots verleden en samen zullen we een nog mooiere toekomst tegemoet gaan”.