Kind met ‘De Mooiste Ogen van Nederland’ gevonden

De zorg voor de ogen van kinderen staat hoog op de agenda van Nederlandse ouders. En omdat gezonde ogen mooie ogen zijn, ging contactlenzenproducent Bausch + Lomb op zoek naar het kind met de mooiste ogen van Nederland.

De winnaar werd vrijdag 22 november bekend gemaakt: Tim uit Bruchem werd geselecteerd uit ruim 3.000 inzendingen via de Facebook competitie van Bausch + Lomb. Vorige week heeft een vakjury, in combinatie met publieksstemmen, de tien finalisten bepaald.

Hierna was het Nederlandse publiek aan de beurt om te stemmen, met Tim van Tuijl als uiteindelijke winnaar. Hij wint een professionele fotoshoot en een vermelding met foto in fabulous mama magazine. Tijdens de finaleweek hebben meer dan 1.400 Nederlanders via de Facebook pagina van Bausch + Lomb hun stem uitgebracht.

Tim van Tuijl (3 jaar) uit Bruchem is door het Nederlandse publiek verkozen tot winnaar van Bausch + Lomb’s zoektocht naar het kind met ‘De Mooiste Ogen van Nederland’.

De moeder van Tim, Dianne Bouman, is enorm trots dat haar zoon is verkozen tot het kindje met ‘De Mooiste ogen van Nederland’: “We hebben de foto flink gedeeld op Facebook, en vrienden en familie opgeroepen om te stemmen. We krijgen altijd complimentjes over Tims ogen, als we door de stad lopen of tijdens het boodschappen doen. Maar wij weten natuurlijk allang dat Tim de mooiste ogen van Nederland heeft!, aldus Dianne.

Wie heeft ‘De Mooiste Ogen van Nederland’?

Bausch + Lomb organiseerde de zoektocht naar het kind met ‘De Mooiste Ogen van Nederland’. Ruim 3.000 Nederlanders hebben de Facebook pagina van Bausch + Lomb bezocht om hun zoon of dochter op te geven voor de competitie.

Vorige week bepaalde een vakjury, in combinatie met publieksstemmen, de tien finalisten. De jury bestond uit Phaedra Werkhoven (hoofdredacteur fabulous mama), Frederieke Wieberdink (Kindermodeblog.nl) en Michael Damen (fotograaf). Na deze ronde kon het publiek nogmaals via Facebook stemmen op de 10 finalisten en het kind met ‘De Mooiste Ogen van Nederland’ kiezen. Op basis van het aantal stemmen is Tim tot de uiteindelijke winnaar gekozen.

Gezonde ogen zijn mooie ogen

“We hebben ook dit jaar weer prachtige foto’s binnengekregen. En wat een enthousiasme: meer dan 3.000 vaders en moeders hebben een foto van de ogen van hun kindje ingestuurd! Ik wil Tim en zijn ouders dan ook van harte feliciteren met de titel ‘Mooiste Ogen van Nederland’.

Daarnaast denk ik dat ik voor alle ouders spreek als ik zeg dat je eigen kinderen natuurlijk altijd de mooiste ogen van de wereld hebben! Daar wil je natuurlijk goed voor zorgen, bijvoorbeeld met een zonnebril tegen de schadelijke effecten van Uv-straling. Met het wintersportseizoen in aantocht is dit extra belangrijk, omdat de sneeuw het licht reflecteert en de Uv-straling nog sterker is op grote hoogte. Combineer de bescherming met gezonde en gevarieerde voeding, want gezonde ogen, zijn mooie ogen!”, aldus Patrick Gunther, directeur Bausch + Lomb Nederland.