Koopman Optiek heeft uw hulp nodig voor Stichting Masechaba

In 2009 heeft stichting Masechaba voor de jongste weesjes een Dagsorg sentrum (Day care centre) kunnen realiseren, het Bishop Koopman Masechaba Building.

Het centrum biedt overdag een veilige plek aan 70 weeskinderen tussen de 3 en 7 jaar in Bethlehem, Zuid Afrika. Stichting Masechaba wordt vanuit de optiekbranche gesteund door Koopman Optiek (initiatiefnemer) en oa. Cooper Vision, Essilor Nederland, Luxottica Nederland, Marcolin Benelux en Silhouette Benelux. 

Ontstaan

Bert Koopman is initiatiefnemer van Stichting Masechaba. Dit goede doel geeft aidswezen in het plaatsje Bethlehem, Zuid-Afrika, een plezierig leven. Door te zorgen voor goed eten, schoolles, medische zorg en begeleiding kunnen deze kinderen tussen de laatste jaren van hun leven in een fijne omgeving doorbrengen.

Brillenkettingen

De stichting hoorde ook hoeveel moeite de oudere leden van de gemeenschap in Bethlehem hebben om in de directe levensbehoeften van henzelf en van de weeskinderen te voorzien. De vrouwen in Bethlehem zijn creatief met kralen en probeerden hun producten te verkopen en zo wat te verdienen.

Bert Koopman begon met het maken van brillenkettinkjes. Hiervan werden 2500 stuks gemaakt en op een grote beurs in Bunnik verkocht. Dit leverde 25 000 euro op. Cordaid, een Nederlandse overkoepelende ontwikkelingsorganisatie verdubbelde dit naar 50 000 euro. Het enthousiasme groeide en ook in Belgi?? en Duitsland werden de kettinkjes aan de man gebracht. Dankzij spontane donaties daar bovenop werd het ingezamelde bedrag al snel 110 000 euro.

brilketting

Druk bezig met het maken van brillenkettinkjes

Giften

Bert Koopman wil het weeshuis uitbreiden van zorg voor 80 kinderen naar zorg voor 200 kinderen. Hoe u daarbij kunt helpen? Met een donatie van 5 euro kan een kind een maand melk drinken. Met 10 euro kan een kind een maand lang melk drinken en groenten eten. Doneert u 15 euro, dan kan een kind een maand lang melk drinken en groenten en vlees eten.

huisje

Bishop Koopman Masechaba Building

In onderstaande video laat de stichting zien waar de giften naar toe gaan, hoe het beheert wordt en wat er in de komende tijd gedaan wordt voor de kinderen. Met deze video wil Masechaba laten zien dat een gift geen druppel op een gloeiende plaat is maar een heuse steun in de rug om de kinderen op te laten groeien en volwassen te laten worden.

         http://www.youtube.com/v/4aVJtOPYREw?version=3&hl=nl_NL&rel=0                         

Wilt u een donatie doen? Dat kan op rekeningnummer 81.65.02.560. Bert Koopman vertelt u graag meer over de stichting. U kunt hem daarvoor bellen op 06-53380126.

Kijk voor meer informatie op de website van Masechaba: www.masechaba.com of op de site van Koopman Optiek: www. koopman-optiek.nl