Langdurige succesvolle samenwerking tussen CooperVision en Optometry Giving Sight

Meer dan een half miljoen volwassenen en kinderen worden geholpen dankzij de langdurige samenwerking tussen CooperVision en Optometry Giving Sight. Sinds de samenwerking van CooperVision met Optometry Giving Sight in 2011 van start ging, is meer dan $ 2,6 miljoen ingezameld, wat meer dan 520.000 volwassenen en kinderen heeft geholpen.

Met het doel om levens te veranderen in minderbedeelde gemeenschappen door gezichtsvermogen te geven, werft CooperVision voortdurend fondsen voor het goede doel door middel van verschillende inzamelingsacties, sponsoring en individuele bijdragen.

Deze levensbelangrijke fondsen stellen Optometry Giving Sight in staat om zijn projecten in 24 landen te ondersteunen, dit biedt de mogelijkheid om lokale oogzorgspecialisten op te leiden, centra op te richten die toegang bieden tot duurzame zorg voor het gezichtsvermogen en oogzorg en brillen te leveren tegen lage kosten of gratis. De projecten ondersteunen ook gemeenschapsonderwijs en bewustmakingsactiviteiten om het belang van ooggezondheid te benadrukken en de rol van optometristen te promoten.

Alleen al in 2017 heeft CooperVision een recordbedrag van $ 465.000 ingezameld dat Schools of Optometry in 11 landen heeft ondersteund en het voor 783 studenten mogelijk heeft gemaakt om te studeren voor hun optometriegraad of -diploma.

Heath Clash, hoofd marketingcommunicatie van CooperVision, vertelt: “Toen we aan het partnerschap begonnen, hadden we nooit gedroomd dat we zo’n invloed zouden hebben op het leven van zoveel mensen in nood over de hele wereld. Plaatselijk getrainde optometristen bieden de meest effectieve manier om mensen te helpen die onnodig slechtziend zijn en het is een geweldige inspiratie om verhalen te horen over hoe levens zijn veranderd als een direct gevolg van deze projecten. We hebben dit bereikt dankzij de voortdurende steun van artsen, consumenten en personeel. Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder hun hulp en we verheugen ons op de voortzetting van dit partnerschap in 2019 en daarna.”

Senior directeur ontwikkeling bij Optometry Giving Sight, Christina Sanko, voegt daaraan toe: “Optometry Giving Sight is dankbaar voor de sterke relatie die we met CooperVision hebben opgebouwd, waardoor we zoveel levens hebben beïnvloed door het geven van gezichtsvermogen. We zijn bijzonder dankbaar voor de individuele bijdragen van de vele werknemers van CooperVision over de hele wereld die elk jaar vrijwillig deelnemen en bijdragen leveren aan onze organisatie.”

Meer dan 600 miljoen mensen zijn blind of slechtziend enkel en alleen omdat ze geen toegang hebben tot een oogonderzoek en -correctie. 90% van vermijdbare blindheid komt voor in ontwikkelingslanden, en 80% van alle blindheid is behandelbaar of te genezen dankzij moderne behandelingen en technologieën.

Meer informatie

www.coopervision.nl

Tags: