Lanvin naar Marchon, Chloé naar Kering

Marchon kan een prachtig merk toevoegen aan haar portefeuille: Lanvin. De collectie zonnebrillen en optische monturen van dit Franse modehuis wordt met ingang van 1 januari 2021 door Marchon op de Benelux-markt gebracht.

Lanvin opende in 1889 haar deuren als hoedenwinkel en is in de loop der jaren onder de bezielende leiding van oprichtster Jeanne Lanvin uitgegroeid tot een wereldberoemd modehuis. Anno 2020 is Lanvin het op twee na oudste modehuis ter wereld. In 2018 werd 2018 werd Lanvin overgenomen door Fosun Group, een van de grootste privé-ondernemingen in China.

De eyewearcollectie voor 2021 bestaat uit 37 designs, waarvan 18 optische monturen en 19 zonnebrillen. Het aandeel dames- vs. herenmodellen is 65/35. De collectie weerspiegelt een nieuw modernisme, geïnspireerd op de jaren ’80, maar ook op bijzondere Art Deco-elementen.

Chloé naar Kering

Chloé gaat van Marchon naar Kering. Reden daarvoor is de overname van Richemont -Chloé’s moederbedrijf- door Kering, het moederbedrijf van Gucci. “Toen ons contract met Chloé afliep, ging dat vanzelf over naar de koper van het moederbedrijf”, vertelt Matthé Marquet, directeur van Marchon Benelux. “Het is jammer dat Chloé weggaat, we hebben samen mooie jaren gehad, maar we hebben prachtige nieuwe merken waar we onze energie in kunnen steken. Victoria Beckham natuurlijk en nu Lanvin. We kijken met alle vertrouwen naar de toekomst”.

 

Meer informatie:

www.marchon.com

Tags: