Lichttherapiebril nieuw wapen tegen winterdepressie

Goodlite Lichttherapie introduceerde op 21 januari  – ‘Blue Monday’ – de meest depressieve dag van het jaar, de Re-Timer lichttherapiebril.

De Re-Timer is een draagbaar brilmontuur met ge??ntegreerde lampjes die speciaal zacht groen licht uitstralen om gezondheidsklachten als winterdepressie, slaapproblemen,  vermoeidheid en jetlag tegen te gaan. Nederland is hiermee het eerste Europese land waar de in Australi?? ontwikkelde lichttherapiebril wordt ge??ntroduceerd. 

De toepassing van lichttherapie wordt sterk vereenvoudigd met de introductie van de Re-Timer lichttherapiebril. De Re-timer bestaat uit een brilmontuur met ge??ntegreerde lampjes die speciaal groen licht uitstralen om gezondheidsklachten als winterdepressie, slaapproblemen en jetlag tegen te gaan. De Re-timer is ontwikkeld door Australische slaapwetenschappers verbonden aan Flinders University in Adelaide.

Bij winterdepressie en slaapproblemen

Professor Leon Lack, hoofd van het Re-Timer onderzoeksteam: Lichttherapie geniet veel bekendheid bij winterdepressie, maar de Re-Timer is met name ontwikkeld om een praktische oplossing te bieden bij slaapproblemen. Het licht van Re-Timer stimuleert het deel van de hersenen dat de biologische klok van het lichaam reguleert. Deze lichaamsklok ofwel het circadiane bepaalt het slaap-waakritme, alertheid, prestatieniveau, stemming en het metabolisme. 

lichtbril2

Mensen met een ontregelde biologische klok in bed liggen vaak gefrustreerd in bed omdat ze het inslapen lang op zich laat wachten. In de ochtend zijn ze niet uitgerust en heeft vaak direct effect op hun prestaties gedurende de dag.  Lack: “Met het gebruik van de Re-Timer lichttherapiebril wordt de biologische klok naar voren verschoven, waardoor mensen eerder in slaap zullen vallen. Deze verschuiving vindt al plaats als mensen de lichttherapiebril 3 dagen, 50 minuten per dag in de vroege ochtend gebruiken. Mensen die hun inslaapmoment juist willen uitstellen dragen de bril in de vroege avond.” 

“Onze uitgebreide wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat speciaal groen licht een van de meest effectieve golflengte is om de biologische klok te verschuiven om zo gezondheidsklachten als slaapproblemen tegen te gaan. De Re-Timer is de eerste draagbare lichttherapielamp met dit groene licht. De ergonomische ontworpen bril is gebruiksvriendelijk en comfortabel om te dragen al dan niet in combinatie met een gewone bril, zodat mensen tijdens het gebruik hun normale activiteiten thuis of op het werk kunnen voortzetten”, aldus Professor Lack.

Europese primeur

Goodlite Lichttherapie, een bedrijf gespecialiseerd in lichttherapieadvies en lichttherapielampen, introduceert vandaag de Re-Timer in Nederland. “Een Europese primeur”, aldus Ren?? van Klaveren van Goodlite. Het bedrijf start met de Re-Timer een campagne om mensen te wijzen op lichttherapie als mogelijke oplossing van hun slaapproblemen. Lichttherapie maakt onderdeel uit van de reguliere geneeskunde en wordt aanbevolen in offici??le behandelrichtlijnen van artsen.

De prijs van der Re-Timer bedraagt ” 229,00, is verkrijgbaar via www.goodlite.nl en wordt geleverd met een 14-dagen-tevredenheidgarantie. “Deze termijn is ruim voldoende om er achter te komen of men baat heeft bij de lichttherapiebril,” aldus Van Klaveren.