Lunor en de trendkleuren van New York Fashion Week

‘Peach Fuzz’, de trendkleur van het jaar 2024, zou ondertussen algemeen bekend moeten zijn. Maar welke kleurschakeringen zullen een hoofdrol spelen in het komende seizoen? Het trendrapport voor de New York Fashion Week 2024/2025 bevat zowel intensieve kleuren die dicht bij de natuur staan als aardse kleurenpaletten die worden gekenmerkt door een harmonieuze mix van elegantie en geschiktheid. Dit is een concept dat niet alleen qua kleur past bij de Black-Forest brillenfabrikant Lunor, maar dat ook voldoet aan het uitgangspunt van duurzame slow-eyewear: dat betekent duurzaamheid, een eerlijke productie ‘made in Germany’ en tijdloze ontwerpen die vele seizoenen overleven.

Veelzijdig zoals de herfst
De in totaal 15 kleuren die de mode gaan bepalen in de komende herfst/winter omvatten rijke tinten die doen denken aan kleurrijke herfstbladeren. Zoals ‘Red Orange’, een felle kleur die staat voor energie en vitaliteit, of ‘Tomato Cream’, een rijke oranjebruine kleur die warmte en vertrouwen uitstraalt.
Er zijn soortgelijke kleurschakeringen in de nieuwe ‘Smoky Colors’-serie van de A12 lijn van Lunor die een eerbetoon is aan de Roaring Twenties met zijn retro design. De tinten ‘Smoky Red’ en ‘Smoky Brown’ doen denken aan het prachtige kleurenspel van een herfstbos. De kleuren zijn semitransparant, waardoor de monturen iriserend zijn en transparanter of rijker van kleur lijken afhankelijk van de lichtinval – wat een delicate elegantie en gemak oplevert.

Liefde voor de natuur als inspiratie
Andere kleuren die de catwalks van de New York Fashion Week domineerden en binnenkort de garderobes zullen veroveren, hebben ook hun wortels in de natuur, bijvoorbeeld ‘Fern’, een subtiel bladgroen, en ‘Italian Plum’, een diep, donker paars vol magische energie.
Tinten die dicht bij de natuur staan zijn ook een belangrijk element van de populaire Lunor A5 collectie: De tint ‘Black Forest Green’ staat voor de nabijheid van de fabriek tot de natuur. En de rijke tint ‘Blackberry’ doet denken aan sappige, donkere bramen die je langs de kant van de dennen- en sparrenbossen kunt vinden. Het karakteristieke Lunor dubbele klinknagelscharnier, zowel een teken van kwaliteit als een handelsmerk, is een must voor elk acetaatmontuur, ongeacht de vorm of kleur.

Tags: