Maandag 16 september: Optitrade Day!

De derde maandag van september is Optitrade Day! Thema is Samenwerken Werkt. Vijf sprekers gaan daar op inspirerende wijze op in: Björn Kuipers, Kees Buur, Eric Altmann, Erwin Binneveld en Karen Kuhbauch. Wie dat zijn? Lees verder!

Scheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers trapt af

Björn Kuipers is misschien wel de bekendste scheidsrechter van dit moment én hij is een zeer succesvol supermarktondernemer. Zijn Jumbo werd in 2016 verkozen tot de beste van Nederland. Tijdens Optitrade Day legt Björn een heldere link tussen het leven van een internationale topscheidsrechter en dat van een regionale ondernemer. Waar het in beide gevallen om draait? Teamwork!

Kees Buur geeft zijn mening over de optiek- en audiologiebranche

Kees Buur is voormalig inkoopdirecteur ‘Health & Beauty’ bij A.S. Watson Benelux en retailer in hart en nieren. Maar liefst 28 jaar lang was hij bepalend voor de uitstraling en het succes van Kruidvat. “Klanten winnen en behouden vergt misschien wel een andere aanpak dan voorheen. Succes komt niet vanzelf; daar moet je wat voor doen”.

Eric Altmann (ABN AMRO) over Private Equity

Eric Altmann, Managing Director Corporate Finance bij ABN AMRO, gaat in op de denkwijze, strategie en financiële mogelijkheden van Private Equity (PE) en welke gevolgen dat heeft voor de activiteiten in de optiek- en audiologiemarkt.

Hoe verdien je geld als je klanten alles gratis willen?

Erwin Binneveld is oprichter van de SPAR University; een Grab & Go-formule voor universiteitsgebieden. Deze formule richt zich op een complexe doelgroep. Want hoe kun je als ondernemer geld verdienen wanneer je klanten het liefst alles gratis krijgen? Onder meer door samenwerking te omarmen. Erwin legt tijdens Optitrade Day 2019 uit hoe hij met deze formule steeds de juiste trigger probeert te vinden en wat andere retailers daarvan kunnen leren.

Van cadeaus tot kunst: Karen Kuhbauch weet hoe je het verkoopt

Steeds meer museumwinkels zijn tegenwoordig volwaardige conceptstores. Dat geldt ook voor het Singer Museum in Laren. Hier wordt een voortdurend wisselende collectie boeken, cadeaus, posters, gebruiksvoorwerpen, sieraden en kunstreplica’s verkocht, waardoor samengewerkt moet worden met heel veel verschillende leveranciers. Karen Kuhbauch is Hoofd Commerciële Zaken bij het Singer Museum en verantwoordelijk voor het aanbod in de fysieke winkel en de webshop. Karen komt vertellen hoe zij een van de mooiste museumwinkels van Nederland blijft vernieuwen.

 

Aanmelden

www.optitrade.nl/optitrade-day/.

Locatie

Optitrade Day 2019 vindt wederom plaats in DeFabrique, die bijzondere plek in Utrecht. Er zijn genoeg parkeerplaatsen en voorafgaand aan en na afloop van het evenement kunt u gebruikmaken van pendelvervoer tussen Station Maarssen en DeFabrique.

Adres: Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht