Marcella Koudstaal beste optiekstudent 2013

Marcella Koudstaal uit Capelle aan den IJssel heeft de titel ‘Beste Optiekstudent 2013’ in de wacht gesleept. De verkiezing vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van brancheorganisatie NUVO. De jury was unaniem in haar oordeel.

Marcella Koudstaal behaalde in juni van dit jaar haar opticiensdiploma bij Zadkine in Rotterdam en werkt bij Grit Optiek in Nieuwerkerk aan de IJssel. Ze werd niet alleen in het zonnetje gezet vanwege haar klinkende cijferlijst, maar ook geprezen om haar leergierigheid, motivatie en collegiale opstelling, zowel op school als op de werkplek.

Met de verkiezing, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, wil de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven) aandacht vragen voor het belang van goede oogzorg. “Veel mensen denken dat elke opticien vanzelfsprekend een diploma heeft. Maar helaas is dat niet zo”, zegt NUVO-voorzitter Marc Asselbergs.

“Daarom zijn wij dit jaar ook gekomen met het NUVO Keurmerk ‘Kijk Goed’. Alleen optiekbedrijven met gediplomeerde opticiens in dienst mogen dit keurmerk voeren.”

Marcella Koudstaal met haar prijs

De zes Nederlandse scholen waar optiekonderwijs wordt gegeven mochten elk een kandidaat nomineren. De NUVO is van plan de verkiezing in het vervolg elk jaar te organiseren. Opvallend detail deze keer: er waren uitsluitend vrouwelijke genomineerden.

“Het klopt inderdaad dat steeds meer vrouwen kiezen voor het vak,” aldus Asselbergs. “Maar voor volgend jaar ligt er dus een mooie uitdaging voor de heren.”

Kijk voor meer informatie op: www.nuvo.nl