Medewerkers Specsavers behalen Labmanager diploma

Tien medewerkers van Specsavers hebben woensdagavond hun MBO 2-diploma voor labmanager bij het Deltion College in Zwolle in ontvangst genomen.

Met deze feestelijke diploma-uitreiking sluit Specsavers een succesvolle pilot af, waarmee zij medewerkers de mogelijkheid biedt een MBO-labopleiding te volgen in aanvulling op het aanbod van interne opleidingen. De training is speciaal voor Specsavers door het Deltion College ontwikkeld en heeft tot doel te investeren in de professionalisering en competentieontwikkeling van de medewerkers.

De groep medewerkers behoort tot de eerste lichting studenten die het MBO-traject voor labmanager hebben voltooid. Labmanagers zijn bij Specsavers verantwoordelijk voor het bestellen van brillenglazen en het inslijpen in de monturen. In 2012 gaf Specsavers het startsein voor de pilot waarbij de deelnemers een opleiding volgden voor het MBO 2-diploma als aanvulling op het interne opleidingstraject van Specsavers.

Deze opleiding staat in het teken van het aanleren en versterken van vaardigheden en optiek- en productkennis die noodzakelijk zijn om de functie van labmanager goed te kunnen vervullen. Specsavers vindt een erkend opleidingstraject voor alle medewerkers belangrijk en heeft al een MBO-traject voor verkoopspecialist en opticien. Binnenkort start er ook een traject voor contactlensspecialist en later mogelijk voor audicien.

“We zijn trots op onze medewerkers die met succes aan de opleiding hebben deelgenomen. Professionaliteit en training staan hoog in het vaandel bij Specsavers. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor medewerkers die we alle ruimte willen geven zich te ontwikkelen en door te groeien. Bovendien resulteert dit “?k in een betere kwaliteit en service voor onze klanten”, vertelt Hanny van de Weerdt, trainingsmanager van Specsavers. “In 2013 willen we de zeven lesdagen nog beter integreren in de interne opleiding, zodat theorie en praktijk wordt afgewisseld met het volgen van Engelse en Nederlandse lessen.”

“Specsavers is momenteel nog de enige optiekketen die de MBO-opleiding voor werkplaatsmedewerker door ons laat uivoeren. Deze kleine opleiding dreigde te verdwijnen, maar is door samenwerking tussen het Deltion College en Specsavers nog een keer uitgevoerd. Het grote voordeel van deze MBO-opleiding aan het Deltion College is, dat naast de interne opleiding van Specsavers de deelnemers nu ook beschikken over een externe erkenning en versterking van wat zij geleerd hebben. Dit maakt het makkelijker om zowel intern binnen Specsavers als extern door te stromen”, zegt Wim Roos, Education Manager Health & Care van het Deltion College.