Menicon Bloom Online Event

Woensdagavond 21 april organiseerde Menicon een geslaagd online event. Vier sprekers gaven vanuit hun vakgebied hun visie en tips. Ruim 300 belangstellenden logten om 19.30 uur in. Natuurlijk veel vaste klanten, die wilden de nieuwste ontwikkelingen horen, maar ook veel nieuwe klanten die nog niet met het Menicon behandelplan werken. 

Jennifer Choo opende vanuit Vancouver (Canada) met het bekende thema van ‘outdoor’: “Het eerste wat je moet doen als er een kind in je stoel zit met een lage myopie is lifestyle-adviezen geven. Ga naar buiten, daglicht is zo ontzettend belangrijk”. Ze rekende voor dat er wereldwijd 3,7 biljoen myopen aanzitten te komen: “Dat is een enorm marktpotentieel en er zullen veel bedrijven zijn die mee willen doen in die markt. Kijk goed met wie je in zee gaat, scheidt het kaf van het koren”.  Ze noemde ook de ontwikkelingen van de glazen: “Die kunnen zeker ook een bijdrage leveren aan het remmen van de myopie”.

Sander Sterk benadrukte dat het Menicon Bloom behandelplan het enige CE-genormeerde plan is. “Door hieraan mee te doen, voldoe je aan alle voorwaarden”. Sander gaf aan dat we steeds meer de aslengte gaan noemen in plaats van de sterkte. “Koop een non-contact aslengte meter”, is zijn advies: ”Het is veel nauwkeuriger en je hebt geen vervelende verdovingsdruppel nodig bij elke meting. Laat de mensen meekijken wanneer je de grafieken op het beeldscherm hebt”.

Dat laatste benadrukte Mario Pico ook: “Wees duidelijk naar de klant, ouders en kind zijn in dat geval even belangrijk. Leg alles uit, wees open laat zien wat je doet, dat motiveert. Bij van der Leeuw Optiek in Delft geven ze een breed advies. ‘Het gaat om de klant, die moet zich er prettig bij voelen, dus alle mogelijkheden bieden we aan”.

Fokko Trip zette als laatste spreker alles nog eens op een rijtje en gaf veel praktische adviezen: “Wij staan altijd klaar om je te ondersteunen. Vraag om advies wanneer je dat nodig acht”. “Ook de richtlijnen van het NOG werden nog eens uitgelicht”

Een bijzonder geslaagd event! Menicon werd overladen met positieve reacties. Zowel tijdens het evenement op de chat en bij de binnendienst en accountmanagers. Menicon gaat nu vooral Menicon Bloom uitbreiden in de winkels. Het is mooi om te zien hoeveel mensen er nu geïnteresseerd zijn in Menicon Bloom en myopie management bij kinderen. En hopelijk blijft dat groeien.

Tags: