Michael Kors in zee met Luxottica

Het Italiaanse brillenconcern Luxottica heeft een tien jarig licentiecontract gesloten met Michael Kors. De eerste collectie geproduceerd met Luxottica zal in januari 2015 gelanceerd worden.

Door de overeenkomst kan Michael Korde wereldwijde expansie van de brillenactiviteiten van het merk voortzetten. Luxottica zal brillen produceren voor zowel de Michael Kors Collectie als de MICHAEL Michael Kors-lijnen, te beginnen voor het voorjaar van 2015. De twee luxe brillencollecties van het merk zullen worden verkocht in de hele wereld in Micheal Kors-winkels, warenhuizen, selecte reisbureaus, onafhankelijke opticiens en winkels van Luxottica.

“We hebben grote successen behaald met onze brillenactiviteiten en geloven dat onze nieuwe samenwerking ons luxe imago verder zal versterken in de optiek- en zonnebrillenmarkt,” aldus John D. Idol, CEO van Michael Kors. “Luxottica is de marktleider in brillen door hun toewijding aan ontwerp en kwaliteit, wat dit bedrijf tot de perfecte partner voor ons luxe merk maakt. Onze brillenactiviteiten zijn een belangrijke component van de algemene groeistrategie naarmate we onze expansie in de wereld voortzetten.”

“We zijn zeer verheugd en trots om dit nieuwe samenwerkingsverband aan te gaan met Michael Kors, een van de krachtigste Amerikaanse luxe lifestyle merken in de wereld,” verklaarde Andrea Guerra, Chief Executive Officer van Luxottica Group. “Michael Kors heeft een grote invloed in de mode, met producten die opwindend zijn voor klanten die luxe artikelen kopen wereldwijd. Wij zijn van mening dat de merkpropositie van Michael Kors, samen met de solide groei en de sterke prestaties in de segmenten, en het innovatieve mode-ontwerp van het bedrijf perfect binnen ons portfolio passen. We zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap veel succes zal hebben.”