MINAMOTO – The original, for originals

Minamoto betekent “oorsprong” in het Japans en dat is waar het merk naar teruggaat. Naar zijn Japanse roots. Naar de oorsprong. Bij het merk Minamoto draait alles om authenticiteit, comfort, hoge kwaliteit, finesse, onovertroffen aandacht voor detail en schoonheid. Met de Zen filosofie en de Japanse brilgeschiedenis in het achterhoofd, zijn de Minamoto modellen minimalistisch en tijdloos met een focus op het essentiële.

Het logo, een Japanse kanji, is met de hand gemaakt door een kalligrafie meester die werkt voor het bedrijf. Het betekent “oorsprong” en komt terug op de titanium oortips als handtekening van het merk. Discrete graveringen weerspiegelen de precisie en kwaliteit waar Japan bekend om staat en benadrukken tevens de aandacht voor detail.

Alle Minamoto monturen zijn gemaakt van 99,4% puur Japans titanium, de hoogste kwaliteit die op de markt bestaat en van bèta titanium voor perfecte flexibiliteit en comfort. Zelfs de neuspads en oortips zijn gemaakt van puur titanium, waardoor deze brillen heel lang mee gaan!

Minamoto eyewear is voor iedereen die houdt van mooie dingen met een betekenisvol verhaal, ongeacht leeftijd en geslacht. Deze lanceringscollectie bestaat uit 12 modellen. 4 dames-, 4 heren- en 4 unisex brillen. De namen van de monturen zijn geïnspireerd op personages, actrices en acteurs, maar ook op de regisseur van de populaire Japanse film „The Seven Samurai“, die ook een grote inspiratiebron was voor de campagne. Deze film is een echt origineel, en tevens een meesterwerk van Japans vakmanschap.

Het opvouwbare etui is gemaakt van 100% organisch Washi papier door een klein familiebedrijf in de prefectuur Fukui in Japan, waar de traditie van het maken van Washi papier al meer dan 1.500 jaar in ere wordt gehouden. Het speciale patroon op het papier heet „Sumi-Nagashi“ en wordt met de hand gemaakt met Japanse inkt en met een kalligrafiepenseel. Elk patroon en dus elk etui is uniek.

Kambei MN31000

De Japanse waarden en tradities zijn duidelijk zichtbaar in dit model: het gestroomlijnde ontwerp, de aandacht voor detail en de hoge kwaliteit van het materiaal. Kambei heeft delicate ontwerpdetails op de rand, die het montuur uniek maken.

Kikuchiyo MN31001

Zen-minimalisme op zijn best, Kikuchiyo combineert op een perfecte manier functionaliteit en esthetiek. Het ontwerp van dit model is strak, minimalistisch en tijdloos dankzij de veelhoekige vorm. Het buitenste deel van de rand is voorzien van elegante gravures, wat de aandacht voor detail benadrukt.

Kyuzo MN31002

Perfecte lijnen, absoluut comfort en tijdloos design: Kyuzo toont alle expertise van de Minamoto knowhow. De dubbele brug is anders dan anderen, omdat de Minamoto kanji dat “oorsprong“ betekent, op de bovenrand is ge- stanst. Bovendien is de randdraad voorzien van klassieke patronen.

Akira MN31003

Dit paradepaardje van de Minamoto collectie voor heren belichaamt de essentie van authenticiteit. Akira brengt ons terug naar het verleden, een verleden waarin neuspads nog niet werden gebruikt voor brillen. Een unieke antislip epoxy-laagje op de neusbrug zorgt ervoor dat het montuur niet van de neus glijdt. De versiering op de hoekstukken is minutieus en elegant.

Gorobei MN31004

Gorobei ontdoet zich van het overbodige, om terug te keren naar de essentie van brillen: comfort, finesse en schoonheid in het product. De fijn gegraveerde versieringen op de brug en de hoekstukken zijn zeer delicaat en maken dit montuur tot een waar kunstwerk. Dragers zullen met Gorobei door de jaren heen genieten van het ware ai-chaku gevoel, want het model zal niet uit de mode raken.

Heihachi MN31005

Heihachi tilt de Minamoto collectie naar een hoger niveau met zijn authentieke uitstraling en zijn Japanse allure. Het is een echt object, gemaakt om lang mee te gaan, met een fijn klassiek patroon op de neusbrug en de hoekstukken in combinatie met de moderne vorm van het voorstuk. Dit model is een zeer goed voorbeeld van de relatie tussen schoonheid en functionaliteit die in de Japanse fabricage te vinden is.

Shichiroji MN31006 / MN31006C

Dit model combineert een authentieke en ambachtelijke stijl met een pantovorm en minutieus versierde veren. Perfect voor dragers die gevoelig zijn voor design en kwaliteit. De clip-on die bij Shichiroji hoort, is voorzien van gepolariseerde Made in Japan glazen, geproduceerd door een familiebedrijf in Sabae in Japan met een ruime ervaring in lenzen. Deze glazen bieden filtercategorie 2 en hebben een triacetaat filmlaagje. De clip-on is versierd met de Minamoto kanji en dat geldt ook voor de oortips.

Katsushiro MN31007

Met zijn zorgvuldig vervaardigde neusbrug en de gravures op de veren, brengt Katsushiro een ode aan zijn Japanse oorsprong. Het kleurcontrast (AY/ DO) van dit unieke montuur geeft het een sterke en authentieke identiteit. Terwijl de antieke kleurafwerking (AG/AW) ons aan het verleden doet denken.

Noriko MN31008

Eenvoudig maar toch verfijnd en delicaat, biedt Noriko zachte lijnen en comfort. Subtiele versieringen zijn nauwkeurig gegraveerd op de rand, wat de precisie en kwaliteit van Japans vakmanschap weerspiegelt. Het demipatroon op de rand (GS/HV) zorgt voor een mooi contrast.

Shino MN31009

Shino is het paradepaardje van de collectie voor vrouwen. Het is een uniek, uiterst fijn en vrouwelijk montuur met een gegraveerde bovenrand. Het tweekleurenconcept maakt dit model nog specialer. Shino is het perfecte voorbeeld van de aandacht voor detail en de finesse van Minamoto eyewear.

Yukiko MN31010 / MN31010C

Dit model is een eerbetoon aan de Japanse brillengeschiedenis dankzij het precieze graveerwerk op de veren. Yukiko is uniek door de gepolariseerde zonneclip die perfect aansluit op het montuur. Deze clip-on heeft gepolariseerde lenzen van categorie 2 met een triacetaat filmlaagje, gemaakt door een familiebedrijf in Sabae in Japan, met een enorme ervaring in glazen. Als handtekening is de kanji Minamoto subtiel gegraveerd op de bovenste rand van de clip en op de oortips.

Haruko MN31011

Dit vierkante model is minimalistisch van ontwerp, maar het oversized voorstuk en de fijne details zorgen ervoor dat het opvalt. Elegante gravures versieren de veren van Haruko en combineren zachtheid en raffinement in een zeer elegant en modieus model.

Meer informatie

Tags: