Mondottica International en Vivienne Westwood kondigen nieuwe licentieovereenkomst aan

Mondottica International en Vivienne Westwood kondigen met trots de nieuwe licentieovereenkomst aan voor het ontwerp, de productie en de distributie van de Vivienne Westwood-brillencollecties.

Als een van de architecten van de straatcultuur en het punkmode fenomeen in de Londense scene, begon Vivienne Westwood samen met Malcolm McLaren te ontwerpen in hun boetiek aan King’s Road in 1971. Van de eerste catwalkshow in 1981 tot de nieuwste collecties, Westwood’s vaak provocerende stijl is een symbool geworden van de Britse avant-garde.

In een reactie op de nieuwe licentieovereenkomst zegt Tony Pessok, CEO van Mondottica: “We zijn verheugd om het partnerschap tussen Mondottica en Vivienne Westwood aan te kondigen – beide bedrijven hebben vergelijkbare waarden in termen van het streven naar een duurzame toekomst, en dit zal het ethos vormen van de collectie die we gaan produceren. Vivienne Westwood is een iconisch merk en een individu en het brillenassortiment zal afgestemd zijn op hun collecties. Het bollogo is een kunstwerk en ik kijk er naar uit om dit met de teams te kunnen interpreteren in onze productcategorie. Bovendien kijken we zelfs in deze uitdagende tijden voortdurend naar kansen die aansluiten bij onze kernwaarden, waar Vivienne Westwood bij past. ”

Carlo D’Amario, CEO van Vivienne Westwood, zegt over het partnerschap: “We zijn verheugd om samen te werken met Mondottica voor deze brillencollectie. Design ontwikkelen met een duurzame aanpak staat bij ons voorop. Mondottica is niet alleen een merk dat onze kernwaarden deelt, maar door te kijken naar ons merkerfgoed en traditionele ontwerpprincipes, en door hun innovatie in gerecyclede materialen, maken we een stap naar een duurzamere toekomst. “

De overeenkomst, voor zowel heren- als dameszonnebrillen en optische brillen gaat van start in maart 2021 en loopt tot eind 2025. De distributie zal wereldwijd zijn, waarbij het zonnebrillen-assortiment ook verkrijgbaar is via Vivienne Westwood’s eigen retailnetwerk, website en geselecteerde wereldwijde dealers.

Tags: