Mondottica neemt 100% controle in Nederlandse joint venture

Mondottica kondigt aan dat zij het 50% joint venture aandeel van haar voormalige partner heeft overgenomen en hierdoor nu volledige controle heeft in Mondottica Nederland B.V. 

Mondottica Nederland B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en gaat de Nederlandse markt van zelfstandige opticiens bedienen met een eigen verkooporganisatie, klantenservice centrum en backoffice. 

“Mondottica is op dit moment waarschijnlijk het snelst groeiende eyewear bedrijf in Europa met een fantastische portfolio van brillenmerken en een sterke reputatie door onze designs en klantenservice. Vanuit deze krachtige basis willen wij in de Nederlandse markt doorgroeien en wij committeren ons door een eigen organisatie op te zetten om de Nederlandse opticiens te bedienen” zegt Bernhard Nuesser, CEO of Mondottica, in een toelichting. 

Mondottica International, waarvan Michael Jardine, voorzitter van de Raad van Bestuur, en Bernhard Nuesser, CEO, de meerderheid van de aandelen bezitten, heeft vestigingen in Engeland, Frankrijk, Itali??, Rusland en Azi??, en een distributie- en retail netwerk dat zich uitstrekt over zes continenten.

Mondottica heeft de eyewear licentie en distribueert Ted Baker en Lulu Guinness in alle markten behalve Noord Amerika, Pepe Jeans in alle markten behalve Spanje, en Anna Sui in alle markten behalve Japan. Voor de merken Hackett en Christian Lacroix heeft Mondottica de globale eyewear licentie en distribueert deze merken overal in de wereld.

Meer informatie op de website www.mondottica.com