NCC: speciaal programma voor verkoopmedewerkers

Op zondag 16 maart 2008 is er tijdens het NCC 2008 een symposium speciaal voor verkoop- en praktijkmedewerkers. Om hun kennis aan te scherpen zullen tijdens dit symposium allerlei zaken aan de orde komen die te maken hebben met de dagelijkse contactlenspraktijk. De informatie zal zo worden gebracht dat dit direct in de praktijk te gebruiken zal zijn.
Het symposium is bedoeld voor iedereen die in de dagelijkse praktijk werkt met klanten die contactlenzen dragen of willen gaan dragen, maar hiervoor geen specifieke opleiding heeft genoten of zijn/haar kennis zou willen verbreden. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk voor de verkoopmedewerkers om de sfeer te proeven van een congres als het NCC 2008.

Wat houdt het in?
Er zullen zowel plenaire- als parallellezingen gegeven worden. De dag zal beginnen met een serie van 3 plenaire lezingen en na de lunch zal het programma worden vervolgd in kleinere sessies, waarbij de deelnemers worden opgedeeld in een aantal groepen. Elke groep volgt dan een viertal lezingen en workshops. Aan het einde van het programma kan men de lezing van Brian Tompkins (Engels) bijwonen in de plenaire zaal van het NCC 2008. Gedurende de hele dag kunnen de deelnemers aan dit symposium de expositie van de contactlensleveranciers bezoeken. Op deze expositie zal ook de gehele catering van het congres plaatsvinden.

Het programma
De eerste plenaire lezing van de dag zal worden gegeven door Herman Obbink. Hij zal een uitleg geven over de diverse contactlenzen en begrippen. In de tweede plenaire lezing zal Mirjam van Tilborg in gaan op de vraag waarom het belangrijk is contactlenzen (en de ogen) regelmatig te controleren. Met deze antwoorden op zak is men daarna goed in staat dit aan de klanten uit te leggen. Tenslotte zal Simone Stad in de laatste plenaire lezing uitleg geven over de mogelijkheden die er zijn om leesproblemen met contactlenzen op te lossen, hoe je dit het beste aan je klanten uitlegt en hoe je hen enthousiast maakt voor contactlenzen.

Na de lunch worden de deelnemers opgedeeld in meerdere groepen die elke dezelfde lezingen volgen, maar iedere groep in een andere volgorde. Edwin Krijgh zal een workshop/lezing geven over hoe contactlenzen die zijn ‘verdwaald’ in een oog opgespoord en weer verwijderd kunnen worden. Ook zal er aandacht zijn voor vragen van klanten of een lens niet achter het oog kan raken. Reza van Etten gaat vervolgens uitleggen wat er bij komt kijken om een aanpassing te doen en hoe dit in de toekomst zich zal ontwikkelen. Een workshop die direct in de praktijk gebruikt kan worden, is die van Hanny van de Weerdt. Zij gaat op haar eigen unieke wijze in op de communicatie met klanten en hoe je het beste de gewenste informatie boven tafel krijgt. In de vierde lezing gaat Mike Selders in op de verschillen die er zijn tussen contactlenzen en refractieve chirurgie. Met deze informatie kunnen de deelnemers antwoorden geven op vragen van klanten over deze verschillen.

Inschrijven
Via www.ncc2008.nl kunt u zich inschrijven voor dit symposium. De kosten zijn €85,- per deelnemer. Wanneer u zich voor 1 februari 2008 inschrijft, ontvangt u een vroegboekkorting van 10%.

Het NCC 2008 wordt mogelijk gemaakt door de NAC (Nederlandse Associatie van Contactlensleveranciers) i.s.m. de ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging voor Contactlensspecialisten).