Negeer je angst met Ray-Ban #ittakescourage


Ray-Ban staat al sinds jaren voor tijdloos, authentiek, iconisch & cool, moed, kwaliteit & functioneel en historie & rijkdom. Heldhaftig is een emotie sterk verweven met angst.

Ray-Ban omhelst consumenten die angst negeren en meer van zich willen laten zien. Om deze reden is sinds januari dit jaar afgestapt van Never Hide! en is de slogan #ittakescourage ontstaan. Onder de paraplu van #ittakescourage vallen meerdere campagnes die gedurende het hele jaar gecommuniceerd gaan worden naar de consument. De bijbehorende campagnebeelden verwijzen allemaal naar situaties waarmoed voor nodig is.

Zo ook deze zomer waar de twee campagnes #ittakescourage to Fight Perfection! (moed in te gaan tegen stereotypen) en #ittakescourage to Open Your Heart! (moed om je kwetsbaar op te stellen) worden ondersteund.

Vanuit #ittakescourage to Fight Perfection is dan ook de samenwerking met het muziek platform Boiler room ontstaan. Beide merken hebben diepe wortels in de muziekindustrie en een sterke consumenten identiteit. Een perfecte match waarbij ook de doelgroep wordt bereikt waar Ray-Ban op focust, de Creative Millenials.

Het boiler Room concept is eigenlijk vrij simpel maar wel uniek in de music scene. Een te gek feest met opkomende DJ’s op een unieke locatie voor de meest hippe mensen in Nederland. Niet alleen dit is uniek maar ook dat, naast live aanwezig te kunnen zijn, het event via een livestream wordt uitgezonden. De samenwerking met Boiler Room is opgezet vanuit internationaal waar alleen hippe en vooruitstrevende steden aan mochten deelnemen.

Als onderdeel van de #ittakescourage to Fight Perfection campagne werd de samenwerking ontwikkeld. In alle opzichten werd de Ray-Ban campagne doorgevoerd in het event. Niet alleen werden DJ’s uitgekozen die verre van standaard zijn, dus die perfectie aanvechten, maar ook alle communicatie-uitingen hadden een rauw randje. De locatie in de nieuwe A’DAM Toren maakte het geheel compleet.

Voorafgaand aan het event werd de pers en meest belangrijke influencers in Nederland uitgenodigd om op de Ray-Ban boot te genieten van de Amsterdamse grachten en vervolgens meer informatie te krijgen over de samenwerking, de campagne en de laatste modellen. Niet alleen leverde dit veel publiciteit op maar ook door de samenwerking met het event kwam het merk Ray-Ban onder de aandacht van vele duizenden volgers van de Boiler Room. Zowel die op het festival waren als online via de livestream.

Door het constant bereiken van de doelgroep door Ray-Ban op evenementen zoals Boiler Room blijft het merk voorloper op waarden zoals hip, jong en iconisch. Door aanwezig te zijn op dergelijke evenementen wordt een nieuwe doelgroep bereikt. Een doelgroep die daarna naar uw winkel komt om de nieuwste modellen aan te schaffen.

Zo helpt Ray-Ban u bij het binnenhalen van nieuwe klanten en verjongen van uw klantenbestand.