New York Fashion Week wordt virtuele wereld

De welbekende New York Fashion Week krijgt een eigen spel. Make-upartiest Pat McGrath heeft een deel van de ontwikkeling op zich genomen. Dat meldde Online Media Daily zaterdag 23 mei.

Het spel is gebaseerd op de jaarlijks modeweek en zal volgend jaar officieel het licht zien. De interactieve gadget werd ontwikkeld door grootgewichten 505 Games en IMG. De make-upinvloeden werden door Max Factor-visagist Pat McGrath in goede banen geleid.
Online Media Daily verwacht dat het spel een “uniek kijkje achter de schermen” bij de modeweek zal geven waar, net als tijdens de echte Fahion Week, wereldberoemde modegoeroe”s, modellen en sterren onderdeel van zullen uitmaken.

Spelers kunnen met het spel eigen collecties cre??ren, de kledingstukken vastleggen tijdens een shoot en modeshows organiseren.
“Het is de perfecte gelegenheid voor het gewone meisje dat de mode in wil, maar normaal niet in de buurt kan komen”, zegt Adam Kline, een van de breinen achter de stijlvolle virtuele wereld. “Nu kan ze er zijn, er leren en er spelen.”Het spel wordt geschikt voor computers van Nintendo, Microsoft en Sony, en zal ook op Apple”s iPhone gespeeld kunnen worden.
??””