Nieuw: AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL voor presbyopen

Een uitstekend zicht, van zowel dichtbij als veraf, voor personen met beginnende presbyopie.??

Statistieken tonen aan dat personen rond de veertig, wanneer presbyopie doorgaans de kop opsteekt, minder lenzen gaan dragen. Die daling kan te wijten zijn aan de bestaande opties en hun onvermogen om aan de verwachtingen van presbyopen inzake zicht en comfort te voldoen. In combinatie met het feit dat Europa te kampen heeft met een steeds ouder wordende bevolking, betekent dit dat er behoefte is aan een nieuwe en goed presterende multifocale contactlens.

Met de introductie van AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL hebben presbyopen eindelijk de keuze waar ze op zaten te wachten ” een comfortabele, gezonde contactlens die een uitstekend zicht biedt op alle afstanden en verkrijgbaar is in optimale addities voor alle fases van presbyopie.

Naarmate de presbyopie zich ontwikkelt, stijgt geleidelijk de behoefte om het nabijzicht te corrigeren. De nieuwe AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL heeft een lage additiewaarde (ADD), van maximaal +1,00D, en werd speciaal voor beginnende presbyopen ontwikkeld. De lens heeft ook een medium en hoge ADD voor gevestigde presbyopen. Het unieke lenssysteem van AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL met 3 additiesterkten werd ontworpen om jonge presbyopen sneller en succesvoller te kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen de dragers in een later stadium van presbyopie geleidelijk en makkelijk overgaan naar een ander additieprofiel, waardoor ze langer lenzen kunnen blijven dragen”, aldus Arnold Prakken, Brand & Retail Manager van CIBA VISION Benelux.

Het Precision Transition Design van de lens biedt een consistente ADD-correctie over het volledige sferische sterkte spectrum, waardoor een presbyoop een scherpe, heldere visus heeft op alle afstanden. Bovendien zorgt het design voor een zachte overgang tussen alle afstanden: dichtbij, middellang en ver.??

“We weten dat presbyopische contactlensdragers niet alleen een scherp en helder zicht nodig hebben, maar ook behoefte hebben aan comfort omdat de traanfilm, om hun ogen vochtig te houden, ofwel minder van kwaliteit of minder in hoeveelheid is. Dat kan leiden tot droge-ogensymptomen en ongemak”, zei Arnold Prakken. AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL laat tot 5 maal meer zuurstof door dan traditionele hydrogellenzen voor wittere, gezond uitziende ogen. De lens bevat tevens het AQUA Moisture System om aan de comfortbehoeften van presbyopische contactlensdragers te voldoen.

Het is bewezen dat AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL heel makkelijk is aan te passen: 86% van de AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL-lenzen passen meteen bij jonge presbyopen en bij de meeste aanpassingen is slechts 1 paslens nodig.

AIR OPTIX AQUA MULTIFOCAL-lenzen hebben een Dk/L-waarde van 138 @ -3.00D en dienen op maandbasis te worden vervangen. Ze werden goedgekeurd voor dagelijks gebruik (en eventueel ook om mee te slapen tot maximaal 6 nachten). De lens is beschikbaar van +6,00D tot -10,00D, in stappen van 0,25D. Ze hebben een diameter van 14,2 mm, een basecurve van 8,6 mm, en een lichtblauwe handling tint. Ze zijn verkrijgbaar in LO, MED en HI ADD.“”